03 Eylül 2009
CHP Başakşehir?  Aile Eğitiminde İddalı.

CHP Başakşehir? Aile Eğitiminde İddalı.

CHP Başakşehir İlçe Örgütü Sürekli olarak Perşembe günleri tüm vatandaşların katılımına açık olan çeşitli konularda eğitici? bilgilendirici seminerler sosyal dayanışmayı sağlayacak bir takım etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bu hafta ANNE? BABA? ÇOCUK VE GENÇ EОİTİMİ?? adlı seminer CHP Başakşehir İlçe Eğitim Sekreteri Eğitimci Cemalettin Kaya Tarafından sunuldu.

CHP Başakşehir Tümsan San. Sit. İlçe Binasında gerçekleşen seminerde katılımcıların sunumu yapan Cemalettin Kaya ;dan Daha Çok söz almaları ve işlenen konularla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları dikkat çekti. Katılımcı kitlenin kalitesi de gözden kaçmadı.

Aile içi eğitim? Ana Babalık? Ana Baba Çocuk ilişkileri ve Çocuk ne yaşıyorsa onu öğrenir ana başlıkları içeren sunumlar gerçekleşti. Türkiye?de kitap okuma oranının %03?lere düştüğü? mevcut öğretmenlerinde yeterli donanıma sahip olmadığı bu durumda ana babalığın çok daha zor olduğu? anne babaların çocuklarının derslerini yapmaktan çok onlara çalışabilecekleri ortamı sağlamaları gerektiği ancak proje ödevlerinde birlikte çalışılması gerektiği üzerinde duruldu.

Çocukların sorunlarını çözmenin çocukları anlamaktan geçtiği? istek ve ihtiyaçların birbirine karıştırılmaması gerektiği? emeğin neticesinde sevgi konularının altı çizildi. Anne babaların görevi çocukların sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamakla sorumlu olmadıklarını sevgi? disiplin ve hoşgörünün dengeli bir şekilde uygulanması gerektiği?Anne babanın kendileri uygulamadıkları bir şeyi çocuklarına söylememeleri gerektiği? ? bu çocuktur hiçbir şeyden anlamaz diyerek kişilik kazanmasına engel olunmaması gerektiği konularında anne babalar bilgilendirildi. Katılımcılar arasında bulunan bir vatandaşımızın ?Unutulmamalıdır ki 10 katlı binam olacağına eğitimli çocuklarım olsun.? ޞeklinde vermiş olduğu örnek katılımcıları hem güldürdü hem de derin düşünmeyi sağladı.

CHP Başakşehir İlçe Genel Sekreteri Cemal Solmaz Yaptığı açıklamada; CHP Başakşehir İlçe Örgütümüzün kuruluşundan bu güne kadar örgütlenme ve seçim süreci sonrası aynı azim ve süratle 9 Mahallemizin tüm sokaklarında gece gündüz demeden 2011 Seçimlerinde CHP?yi iktidara taşımanın bir zorunluluk olduğu bilinci ile bu tür faaliyetleri daha da geliştirerek Ak Parti iktidarını ve onu besliyen sistemin sonunun halkımızın geliştireceği eğitimli politik bilinçle olacağı inancı ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. dedi.

Başakşehir Rehberi Bu yazı 1896 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur