24 Ağustos 2009
 100 lira taksitli evlere yoğun ilgi

100 lira taksitli evlere yoğun ilgi

Toplu Konut İdaresi ;nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı ;nda dar gelirli vatandaşlara yönelik aylık 100 TL ;ye satışa çıkardığı konutlara başvurular bugün başladı.

Halkalı ;daki satış ofisindeki ilk başvuru gününde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sıcak hava ve Orucun da etkisiyle görevlilerin vatandaşlara başvuru şartlarını anlatırken zorlandığı gözlendi. Yoksul grubuna yönelik ortalama 28 bin TL ;lik konutlardan almak isteyen vatandaşlarda? son 3 yılda İstanbul ;da oturuyor olması?sosyal güvencesinin olmaması ve 30 yaş ve üzerinde olması şartları aranıyor.

TOKİ ;nin Halkalı ;daki satış ofisinde bugün alt gelir grubu diye tabir edilen hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar doldurdu. Daha önce Başakşehir Kayabaşı ;nda 8 bin 264 konutun satışını yapan TOKİ? ikinci etapta 504 ;ünü yoksul vatandaşlara? 5 bin 275 ;ini alt gelir grubuna yönelik konutları satışa çıkardı. TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı İdari Mali İşler ޞube Müdürü ޞükrü Sansür ;ün satışla ilgili verdiği bilgiye göre? Bin 809 da sosyal konutun bulunduğu ikinci etapta yoksul vatandaşlara yönelik konutlar? 1 oda bir salondan oluşuyor ve 47?65 metrekare büyüklükte. Ortalama bedeli 28 bin lira? başlangıç taksiti 100 lira olarak belirlenen konutlara başvuru sırasında ise herhangi bedel alınmayacak. Taksitlerin ödenmesine de? konut teslimini takip eden ay başlanacak ve 280 ayda ödenecek. Yoksul grubuna yönelik konutlardan almak isteyen vatandaşlarda? son 3 yılda İstanbul ;da oturuyor olması? üzerine kayıtlı gayrimenkul bulunmaması? TOKİ ;den kredi kullanmamış? 30 yaş ve üzerinde olması ve sosyal güvencesinin olmaması şartları aranacak.

Sansür? alt gelir grubuna yönelik 5 bin 275 konutun büyüklüklerinin ise 66?57 ile 84?87 metrekare arasında değiştiğini belirterek? ortalama fiyatı 49 bin lira ile 79 bin 950 lira arasında değişen bu konutlara başvuru sırasında? konut büyüklüğüne göre bin? 2 bin ve 3 bin lira başvuru bedeli alındığını kaydetti. Seçilen ödeme takvimine göre başlangıç taksitleri ise 228 lira ile 451 lira arasında belirlendi. Tüm konutların iki yıl sonra anahtar tesliminin yapılması hedefleniyor. Sansür? Anadolu Yakası ;nda oturan vatandaşların başvuru için Halkalı ;la kadar gelmemesi için Kartal Spor Salonu ;nu kiralayarak burada da hizmet verdiklerini aktardı.

TOKİ ;nin yoksul grubuna yönelik konutların satışına geçtiğimiz yıllarda Pendik ;te başladı. İstanbul ;daki ikinci uygulama olan Kayabaşı Konutlarında? başvuru yapıp belgelerini veren vatandaşların kuradan sonra ciddi şekilde incelemeye alındığını anlatan Sansür? konutların hak eden vatandaşlara verilmesi için titizlikle çalıştıklarını kaydetti.

Son başvuru tarihi 30 Eylül olan Başakşehir Kayabaşı Konutları ;nda yoksul grubu konutlarına başvurmak için aranan kriterler şöyle:

- Son 3 yıldır İstanbul ;da oturması (Elektrik faturası veya çocukların öğrenci belgesi ile ıspatlanabilir)

- 30 yaş ve üzerinde olması

- Hiçbir sosyal güvencesinin olmaması

-Üzerine kayıtlı gayrimenkul bulunmaması

- TOKİ ;den daha önce kredi kullanmamış olması

Fiyatı 49 bin lira ile 79 bin 950 lira arasında değişen alt gelir grubuna yönelik dairelere sahip olmak isteyen vatandaşların ise;

- 28 yaş ve üzerinde olması

- Son 3 yıldır İstanbul ;da ikamet etmesi

- 2 bin 500 TL ;nin altında maaş alıyor olması

- Üzerine kayıtlı konut olmaması gibi şartlar aranıyor.

Bu arada alt gelir grubuna yönelik yapılacak ortalama 75 metrekarelik dairelerden satın almak isteyen vatandaşlar? kendileri için hazırlanan örnek dairede nasıl bir evin sahibi olacaklarını görebiliyor.

internethaber Bu yazı 1975 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur