06 Ağustos 2009
Kayabaşında Dar Gelirli Vatandaşların Mağduriyeti Büyüyor.

Kayabaşında Dar Gelirli Vatandaşların Mağduriyeti Büyüyor.

Bugüne kadar binlerce evsizi ev sahibi yapan KİPTAޞ? Başakşehir ;de inşaatı devam eden Kayabaşı konutlarını zamanında teslim edemeyecek. Hak sahipleri evleri teslim süresinin 30 aya sarkabileceğinden bahsediyor. Buna gerekçe olarak ise inşaatın çok yavaş devam etmesini gösteriyorlar. KİPTAޞ?ın anlaşmalı olduğu taşeron firmanın rahat hareket etmesi? 19 bloğu 18 ayda bitirememesi aynı bölgede TOKİ?nin KİPTAޞ?tan 15 ay sonra inşaata başlamasına rağmen 3 ay gibi kısa bir sürede birçok konut inşaatını bitirmiş durumda. KİPTAޞ 18 ayda teslim edeceğini taahhüt ettiği konutları ancak 24 ayda teslim edebilecek. Bu duruma göre evlerin Ocak 2010 tarihinde teslim edilmesi bekleniyor.


Hem kira hem de ev taksidi ödüyorlar

Ev Sahibi olmayı bekleyen ailelerin önemli bir kısmı tam 18 aydır hem oturdukları evin kirasını ödüyorlar? hem de KİPTAޞ?tan alacakları ev için anlaşmalı bankaya taksitlerini ödüyorlar. KİPTAޞ Kayabaşı konutlarından 75 m2 daireye girmeyi planlayanlar ayda ortalama 585 TL öderken 115 m2 daireye girenler 1200 TL gibi bir rakam ödüyorlar. Bu aileler ayda en az 500-600 TL de kira ödüyorlar.

KİPTAޞ?ın internet sitesine gecikme ile ilgili herhangi bir bilginin yer almaması hak sahiplerini üzen bir diğer sebep oluyor. KİPTAޞ Yönetimi ise konutların 18 ayda bitmemesi halinde bu süreyi 24 aya uzatacaklarına dair maddenin sözleşmede yer aldığına işaret ederek kendilerini savunuyor.

Hak sahipleri tepkilerini toplu konutlar için kurulan www.konutforum.com adlı internet sitesinde dile getiriyorlar.

Konutforum
Bu yazı 1856 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

MEHMET AKİF | 12-08-2009 22:00:00

LANET OLSUN KİPTAޞA REZİL ETTİLER BİZİ. İNANIN İNޞAAT HİÇ İLERLEMİYOR.KİPTAޞ YÖNETİMİNE LANET OLSUN


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur