29 Temmuz 2009
Başakşehir Devlet Hastanesi ;ni lağım bastı

Başakşehir Devlet Hastanesi ;ni lağım bastı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ;ne ait iken hastaneye çevrilen Başakşehir Devlet Hastanesi ;ni lağım bastı.

Vidanjörle temizlenen pis su sonrasında ameliyatlara tekrar başlandı. önceki gün meydana gelen olayın ilk olmadığı belirtilirken daha önce de hastanenin yoğun bakım? yenidoğan ünitesi ile ameliyathanesinin lağım sularından dolayı belli bir süre kullanılamadığı ifade edildi. Hastane yetkilileri lağım basması olayını doğrularken hizmetin aksamadığına dikkat çekti.

Hastalar ise hastanenin enfeksiyon riski taşıdığını iddia ediyor. Hastane başhekiminin izinde olduğu dönemde meydana gelen olayda? tuvaletlerdeki lağım geri basarak ameliyathaneyi kullanılamaz duruma getirmiş. Ortamın hemen temizlendiğini ve ameliyatlara tekrar başlanıldığını ifade eden hastalar? olayın ufak bir sorun olarak görüldüğü iddiasında.

Öte yandan enfeksiyon hastalıkları uzmanları bu noktada hijyene dikkat edilmemesi halinde ciddi hastalıkların oluşabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlara göre? bu tip olaylarda çok sıkı bir şekilde hijyen şartları sağlanmalı. Hastalığa sebep olabilecek muhtemel mikroplar için yüksek dezenfektanlar kullanılmalı. O bölümdeki aletler? eşyalar ve duvarların her tarafı çok iyi bir şekilde temizlenmeli. Mutlaka kültür alınmalı? enfeksiyon olup olmadığı tespit edilmeli.ZAMAN Bu yazı 2200 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur