21 Temmuz 2009
Başakşehir ;de  Büyük Yangın

Başakşehir ;de Büyük Yangın

İtfaiye çok geniş bir alana yayılan yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Arazilerde bekletilen çok sayıda saman balyası da çıkan yangında kül oldu. Bölgede inceleme yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal? itfaiyenin seferber olduğunu? ancak rüzgarla birlikte geniş bir alana yayılan yangını söndürmenin zor olduğunu söyledi.

İstanbul Başakşehir ;de yerleşim yerlerinin hemen yanı başındaki tarlalarda yakılan anız ateşi bölge sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Tarlalarda başlayan yangın etraftaki saman balyalarına sıçrayarak çok geniş bir alanda etkili oldu. Binlerce dönümlük tarlalardaki anızla birlikte dere yataklarında ve tepelerde bulunan ağaçlık alanlar da yandı.

Yangın nedeniyle bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye aracı yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Geniş bir alana yayılan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yaklaştı. Binlerce dönümlük tarlarlarda saatlerce devam eden yangın yerleşim yerlerinde korkuya neden oldu. Yangın nedeniyle Bahçeşehir ve Başakşehir ;de yerleşim yerlerinin üzeri yoğun dumanla kaplandı.

Yanan bölgenin geniş olması nedeniyle itfaiye yetersiz kalınca bölgede hayvan otlatan bir çoban kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye çalıştı. Hayvanların otladığı alanların yandığını belirten çoban itfaiyeye tepki gösterdi.

Yangın bölgesine gelen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal? anız ateşi yakılması sonucu çıkan yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü söyledi. İtfaiyenin seferber olduğunu belirten Uysal? "İtfaiye anızla birlikte yeşil alanların yanmasına engel olmaya çalışıyor." dedi. Bu yazı 2007 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur