19 Temmuz 2009
Başakşehir?de Sıra Dışı Kandil Gecesi

Başakşehir?de Sıra Dışı Kandil Gecesi

Safa Vakfı?nın organize etmiş olduğu vuslat gecesi adlı Miraç gecesi proğramı ilginç olaylara sahne oldu. Başakşehir anfi tiyatroda düzenlenen önceki proğramlarda raslamadığımız ancak bu proğramda tekerlekli sandelye ile gelen engelli vatandaşlarımızın çokluğu dikkat çekti. Mustafa demirci ve Murat Necipoğlu ilahileri duygularımızı incelttiği bir anda ilahi söylemek için sahneye ansızın fırlayan ayşe adında minik kızımızın medeni casereti herkesi mutlu etti. İlahiler söylenirken kısa ara verilerek patlayan havai fişekler böylesi proğramlarda raslamadığımız bir hava kattı.

İzleyicileri heyecanlandıran havai fişeklere Ömer Döngel hocanın yorumu hayli ilginç oldu. Ömer Hoca bu havai fişekler sarhoş naraları atan maçlarda kutlama yapan insanların proğramlarında kullanıldığını ancak şimdide bizleri heyacanlandıran duygularımızı Miraca taşıyan birer sembol oluyorlar.

Gecede bu kadar sıra dışılık yaşanırken Safa Vakfı Başkanı yaptığı kısa konuşmada bu tür organizasyonları kapalı salonlarda yaptıklarını ancak havanında sıcaklığı göz önünde tutularak açık havada organize ettikleri ifade etti. Miraç olayından bahseden başkan Miraç ve İsra Olayının yaşandığı toprak Kudüs?ün özğürleşmesi için dua ve çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gece Ömer Döngel Hocanın yürekleri yerinden koparan duasıyla son buldu.


Başakşehir Rehberi
Bu yazı 1998 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur