11 Temmuz 2009
İkitelli Köyiçi Ayakta!..

İkitelli Köyiçi Ayakta!..

Ebu Talip(Azeri) Camisinin önünde saat 19:00 sularında toplanan ve yürüdükçe büyüyen kalabalığa CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür KARABAT ? CHP İlçe yönetim kurulu? CHP?li Başakşehir Belediye Meclis üyeleri de destek verdi.

Binbeşyüz civarında ki kalabalık tarafından Baz İstasyonlarının bulunduğu binaların önüne gelindiğinde ?İşte Burası Kanser Yuvası? ayrıca yürüyüş boyunca ?Kanser Olmak İstemiyoruz?? Ölmek İstemiyuruz?? ?Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek? şeklinde sloganlar atıldı.

Gösteri Yürüyüşün sonunda Köyiçi Halkı adına Ali Avyüzen basın bildirisini okudu;

BAZ iSTASYONLARI KAPATILSIN

Baz istasyonlarınınn kapatılmasın istiyoruz.Mahallemizde ve çevresinde kurulu bulunan 7 Baz istasyonunun kapatılmasını istiyoruz çünkü o baz istasyonları insana ve doğaya telafisi mümkün olmayan kalıcı zararlar vermektedir.

Baz istasyonlan yaydığı yüksek miktarda radyasyonla insanlarda kanser başta gelmek üzere halsilik? iştahsızllk ? sinirlilik? göz bozuklugu ? baş ağrısı ? kalp krizi? ana rahminde çocukların zihinsel gelişiminin engellenmesi ? hamile kadınların düşük yapmasi ? yine bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkileme gibi sağlk ve yaşamsal sorunlar yaratmaktadlr.

Hukuki olarak yerleşim yerlerine kurulması yasak olmasına ragmen mahallemiz gibi küçük bir yerleşim yerine nasıl olurda 7 ayrı baz istasyonunun kurulmaslna göz yumulur.Devletin ilgili mercilerini yaptıkları hatayı telafi etmeye ve bu hukuksuzlağu ortadan kaldırmaya çağırınyoruz. üstelik bu istasyonlardan biri ilkogretim okulumuzun tam karşısında kurulu ...
Radyasyondan en fazla etkilenecek gelecegimiz olan çocuklarımızın hayatı ve sağlığı GSM ޞirketlerinin kar hırsına kurban ediliyor? bu duruma son verilmelidir.

Ayrıca GSM ޞirketlerinden aldıkları bir kaç bin lira için kendileri aileleri ve bizleri boyle bir tehlikeye atan ev sahiplerine ne demeli ? üstelik bu bina sahiplerinin pek çogu istasyon kurdurdukları binalarda oturmayarak güya kendilerini koruyor.Peki tehlikeye attıkları insanlara karşı ? insani ve ahlaki sorumluluklar nerede kalıyor ? Bu bina sahiplerini yaptıkları hatadan vazgeçmeye çagırıyoruz çünkü daha şididen mahallede kanser vakaları artmaya başladı bu durum yayılıp can kayıplar artmadan bu sorun bir an once çözülmelidir.

Bunun için tum mahalle halkını baz istasyonlarına karşı duyarlı olmaya kamuoyunu bu haklı talebimizde bize destek olmaya ve başta sagllk bakanlığı olmak üzere ilgili devlet kurumları bu sorunun çözümü için görevlerini yapmaya çağırıyoruz ve diyoruz ki baz istasyonlan kapatılsın? kanser olmak istemiyoruz.

KÖYİÇİ HALKI

Başakşehir Rehberi
Bu yazı 4518 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

mehmet özüberk | 10-12-2011 23:00:00

ikitelleli ziya gökalp mah nin ifrazı için güzeleşmesi için mahale skini olarak duyarlıga çagırıyor ve ses getirmesini bekliyorum uyanın artık


Avatar

terazi | 07-12-2011 23:00:00

VATANDAޞ MEMLEKETİNE VE VATANINA SAHİP ÇIKDIОINDA* VATANDAޞ*OLUR.SAОLIKLI VE MUTLU GELECEKLER HEP SİZLERLE OLSUN*ÇÜNKÜ SİZ HAKKINIZI ARAYARAK FAZLASINI HAK EDİYORSUNUZ.ALLAH GÜCÜNÜZÜ AZMİNİZİ ARTTIRSIN


Avatar

hilmi | 07-12-2011 23:00:00

İkitelli ;deki duyarlı insanları yürelten kutluyorum. Başakşehir genelinde aynı sıkıntı mevcut. CHP. Parti örgütü bu konuda bir eylem planlasa belki daha çok ses getirir. Basını bu konuda duyarlı hale getirmeliyiz.


Avatar

terazi | 07-12-2011 23:00:00

MAHALLE YAޞANTISI BİR BAޞKA SEVİNİRKENDE ÜZÜLÜRKENDE BİRLİK OLMAYI BİLİYORLAR HELAL OLSUN ZİYA GÖKALP MAHHALLE SAKİNLERİNE*BİR BAޞAKޞEHİR SİTE SAKİNİ OLARAK KISKANMAMAK ELDE DEОİL*İNSAN OLMANIN HAKKINI VERDİОİNİZ İÇİN SONSUZ TEޞEKKÜR EDİYORUM.SAYGILAR


Avatar

songül | 04-12-2011 23:00:00

ben eskişehirden yazıyorum bu yorumu bende orda yaşıyordum 78 ay önce oranın insanlarını cahil sanıp nerde hastalık saçan birşey varsa getirip oraya koyuyorlar ben orada yaşarkende böyle bir olay olmuştu bizde ayağa kalkıp protesto etmiştik ve o baz istasyonunu kaldırtmıştık birlik ve beraberlik oldukça oradaki halkı asla yenemezler asla bir olmaktan vaz geçmeyin lütfen kimseye ezdirmeyin kendinizi oranan insanlarının hepsi pırlanta gibi herşeyin en iyisini hak ediyorlar birlik ve beraberliğiniz sonsuz olsun inşallah


Avatar

SUNA | 13-07-2009 22:00:00

Mahallemizin ses ;ne duyarsız kalmadığınız ve haberi paylaştığınız için teşekkürler..BAZ İSTASYONLARI KAPATILSINNN


Avatar

Kemal/Köy içi sakini | 13-07-2009 22:00:00

Halkın uyanması bilinçlenmesi güzel bir durum.Bu sese kayıtsız kalınmamalı.İstasyonlar bir an evvel kapatılmalı.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur