10 Temmuz 2009
CHP Başakşehir ?Köleliğe Dikkat Çekiyor?

CHP Başakşehir ?Köleliğe Dikkat Çekiyor?


CHP Başakşehir?in ?Perşembe Toplantıları? adıyla her hafta düzenlediği ve bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Panellerden biride ? Kriz ; Siyaset ; siyasette kadın ve emeğin örgütlenmesi? başlığı altında geçtiğimiz Perşembe günü Tümsan İlçe binasında yoğun kalabalık bir izleyici grubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını ilçe Başkanı Özgür Karabat?ın yaptığı ; ülkenin ve halkın ekonomik olarak içinde bulunduğu kötü durumu özetle dile getirdiği Panele konuşmacı olarak Cumhuriyet gazetesi yazarı ޞükran Soner ; İl Yöneticisi Muharrem Kılıç ve iş kadını Nurcan ޞanlı katıldı. Konuşmacıların dikkat çektiği ortak nokta ise ; hükümetin hazırladığı Özel istihdam büroları kurulmasına ilişkin kanun teklifinin yasalaşması halinde ; çalışanlar açısından köleliğe dönüş anlamına geldiği ve yasayla getirilenin kiralık işçi demek bunun da kölelik düzeninin geri gelmesi anlamına geldiği oldu.

Konuşmacılardan ޞükran Soner Hükümetin aşiret tarikat sarmalında yaptığı siyasetin sonucunda hak kavramının değil ; sadaka kavramının yerleştiği ve bu sadaka dağıtımında da başbakan kamu görevlilerinden yardım istediğini dile getirdi. Buda valiyi devletin değil başbakanın valisi yapmaktadır dedi.

Başakşehir Rehberi
Bu yazı 2154 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur