10 Temmuz 2009
 KİPTAޞ Dar Gelirlileri Mağdur mu Etti?

KİPTAޞ Dar Gelirlileri Mağdur mu Etti?


Bugüne kadar binlerce İstanbul ;luyu ev sahibi yapan ; konutları vaktinden önce teslimi eden KİPTAޞ ; Kayabaşı konutlarını zamanında teslim edemeyecek.Olan ev sahibi olmayı bekleyen ailelere oldu.

Bugüne kadar binlerce İstanbulluyu ev sahibi yapan ; konutları vaktinden önce teslimi eden KİPTAޞ ; Kayabaşı konutlarını zamanında teslim edemeyecek. KİPTAޞ 18 ayda teslim edeceğini taahhüt ettiği konutları ancak 24 ayda teslim edebilecek.

Olan Kayabaşı?nda ev sahibi olmayı bekleyen ailelere oldu. Çünkü bu ailelerin önemli bir kısmı tam 18 aydır hem oturdukları evin kirasını ödüyorlar ; hem de KİPTAޞ?tan alacakları ev için Garanti bankasına taksitlerini ödüyorlar.

75 m2 daireye girmeyi planlayanlar ayda ortalama 585 TL öderken 115 m2 daireye girenler 1000-1200 TL gibi bir rakam ödüyorlar. Bu aileler ayda en az 500-600 TL de kira ödüyorlar.

Evlerin teslim tarihinin uzatılması bu aileleri daha büyük bir maddi zarara soktu. KİPTAޞ dar gelirli vatandaşlara ev yaptığını iddia ediyor ancak ödeme planı ve evleri teslim süresinin uzaması göz önüne alındığında bu evlerin hiç de dar gelirli ailelere hitap etmedikleri ortaya çıkıyor.

KİPTAޞ?tan ev alanlar ; şunu merak ediyor: TOKİ ; KİPTAޞ?tan 15 ay sonra inşaata başlamasına rağmen nasıl oldu da 3 ay gibi kısa bir sürede bu kadar konut inşa etti. KİPTAޞ hala neyi bekliyor? Konutların teslim tarihi 6 ay uzadı. Bu bizim için için büyük bir maddi zarar demek. Bizim bu zararımızı kim ödeyecek?

Kayabaşı konutları hak sahipleri KİPTAޞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ;dan açıklama bekliyor.

www.8sutun.com Bu yazı 1962 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur