08 Temmuz 2009
Türkiye Fizik Olimpiyat Takımı ;na Bahçeşehir ;den İki Öğrenci

Türkiye Fizik Olimpiyat Takımı ;na Bahçeşehir ;den İki Öğrenci


Türkİye Fizik Olimpiyat Milli Takımı açıklandı. Takımda ilk kez aynı okuldan iki öğrenci yer aldı. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ;nden iki öğrenci ; Fizik Olimpiyatları için Milli Takıma katıldı. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve genç yeteneklerimizi teşvik etmek olarak tanımlanabilecek olan Olimpiyat etkinlikleri ; TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) yürütülmektedir. Bu çalışmalar her yıl hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeyde yapılmaktadır.

Ulusal çapta düzenlenen yarışmalar mayıs ve aralık aylarında ; iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Birinci Aşama Sınavları ;nda üstün başarı gösteren öğrenciler yaz hazırlık kurslarında eğitilmekte ; ayrıca her daldan yaklaşık 40-50 kişilik başarılı bir grup aralık ayında yapılacak olan İkinci Aşama Sınavı ;na davet edilmektedir. İkinci Aşama Sınavları ;nda dereceye girenlere madalya ve para ödülü verilmektedir. Bu öğrenciler ; Uluslararası Bilim Olimpiyatları için eğitilmek üzere kış hazırlık kurslarına çağrılmaktadır. Bugüne kadar Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ;nin 14 öğrencisi bu imkanlardan faydalanma hakkını daha 9. ve 10. sınıflar seviyelerinde yakalamış bulunmaktadır.

Geçtiğimiz yıl Vietnam ;da düzenlenen 39. Uluslararası Fizik Olimpiyatları ;na ülkemizi temsilen katılan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Ahmet Can Musabeyoğlu henüz 9. sınıf öğrencisi olmasına rağmen dünya 4. ;lüğü derecesi kazanmıştı. Bu yıl Fizik Olimpiyatları Takımımız toplam 5 kişiden oluşmakta ve Fizik Milli Takımı ;na 2 öğrenci gönderen Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi bu unvanı ilk kez elde eden okul olmuştur. Olimpiyatlar bu yıl Meksika ;da 12 - 19 Temmuz 2009 tarihlerinde düzenlenecek.
Bu yazı 2111 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur