02 Temmuz 2009
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt UYSAL Özürlülerle.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt UYSAL Özürlülerle.

BAޞAKޞEHİR BELEDİYE BAޞKANI MEVLÜT UYSAL ÖZÜRLÜLER KOMİSYONUNUN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bir soru üzerine belediye bünyesinde bir özürlüler merkezi kurulacağını ve bu merkezden özürlülere her konuda destek verileceğini ifade eden UYSAL. genellikle orta mahallelerde ulaşım imkanlarından faydalanamayan engelliler için belediye bünyesinde özel donanımlı araç alacaklarını söyledi.

Özellikle engellilerin haklarını kullanabilmeleri yolunda kendilerine destek olacaklarını dile getiren belediye başkanı engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarında işlerini halledemeyen engellilere işi bilen bir kişinin refakat edeceğini izah etti.

Komisyon üyelerinin iş talepleri konusunda ellerinde engelli işçi açığı olmadığı gerekçesiyle olumlu yanıt veremedi. Başakşehir?in yeni belediye olduğunu Küçükçekmece ve Esenlerden kadroların doldurulduğunu ve buralardan gelen engelli elemanlarla zaten engelli kontenjanlarının tamamlandığını ; dolayısıyla komisyon üyelerinin iş taleplerine olumlu yanıt veremediğini ancak taşeron firmalara komisyon üyelerini önerebileceklerini ve vasıflara uygun alımların taşeron firma üzerinden işe alınabileceğini izah etti Mevlüt UYSAL Burada da tercih hakkının taşeron firmalarda olacağını vurguladı.

Komisyonun amatör bir ruhla çalışmalarına devam etmesini öneren Mevlüt UYSAL gönüllülük ruhunun yok olduğu anda başarının da biteceğini sözlerine ekledi. Davete icabet ettiği için komisyon üyeleri tarafından teşekkürle uğurlanan Mevlüt UYSAL komisyon üyelerine başarılar dileyerek toplantıdan ayrıldı.

Başakşehir Rehberi Bu yazı 2195 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur