28 Haziran 2009
İkinci el otomobilde tatil bereketi

İkinci el otomobilde tatil bereketi


Her bütçeye uygun araç bulunabilen oto galerilerde satışların önceki aylara göre ; yüzde 30-40 ;a varan oranda arttığı bildirildi.

Otomotivde 15 Mart 2009 tarihinde uygulamaya giren ÖTV indiriminde kapsamın daraltılması ; ikinci ellere olan ilgiyi yeniden artırdı.

Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Ali Çırak ; AA muhabirine yaptığı açıklamada ; ÖTV ;nin ; geçtiğimiz 3 aya kıyasla yükseltilmesiyle sıfır araçlarda fiyatların yeniden arttığını ; bu durumun da ikinci el satış yapan oto galericileri sevindirdiğini söyledi.

Çoğu firmanın indirim sırasında gelen taleplerin karşılanmaya çalışması nedeniyle bayilerde araç bulmanın da zorlaştığını anlatan Çırak ; ; ;Yeni araç bulamayan tüketici ise ikinci el satış yapan galerilere yöneldi ; ; dedi.

Yaz tatilinin başlamasının da satışları ikiye katladığını belirten Çırak ; şöyle konuştu:

; ;Kriz nedeniyle galeri esnafı uzunca bir süredir sıkıntıdaydı. Sıkıntı nedeniyle çoğu galerici kepenk kapatmaya hazırlanırken ; yaz tatili ve ÖTV adeta imdada yetişti. Tatile arabasız çıkmak istemeyenler her bütçeye uygun araç bulabildikleri galerileri canlandırdı. Satışlarımız önceki aylara göre yüzde 30-40 oranında arttı. Bu hareketliliğin yaz boyu sürmesini bekliyoruz. ; ;

Çırak ; geçtiğimiz aylarda esnafın ayda sadece bir kaç araç satabildiğini anımsatırken ; bu sayının şimdi haftada 5 ;e kadar çıkabildiğini bildirdi.
Bu yazı 2068 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur