28 Haziran 2009
Başakşehir ;de Sağlık vatandaşın ayağına geldi.

Başakşehir ;de Sağlık vatandaşın ayağına geldi.


Başakşehir Belediyesi?nin ; Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiği ücretsiz sağlık taramasında 7 bine yakın kişinin genel sağlık taraması yapıldı.

ޞahintepe ; Güvercintepe ; Altınşehir mahalleleri başta olmak üzere Başakşehir?in genelinde yapılan sağlık taramasına halk büyük ilgi gösterdi. Birçok nedenden dolayı bir sağlık kurumuna gidemeyen vatandaşlar için Başakşehir Belediyesi ; sağlığı vatandaşın ayağına getirdi.

Aileler öncelikle çocuklarının sağlık taramasını yaptırdılar. Sağlık TIR?larındaki yoğunluğa azami titizlik gösteren aileler sırayla sağlık taramasından geçirildiler.

Başakşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Programı çerçevesinde ; yaz spor okullarına katılmak isteyen öğrencileri sağlık kontrolünden geçiriyor ve bu tarama sonucu yaz spor okullarına katılmasında sağlık yönünden sakınca bulunmayanların kayıtları yapılıyor. Sağlık sorunu olanlar da en yakın sağlık kurumuna gönderilerek ve takibi yapılarak sağlık sorunu aşılmaya çalışılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 2 Sağlık TIR?ı ; Haziran ayının başından bu yana mahallelerde konuşlanıyor ; mahallelilere belediye ve muhtarlıklar vasıtasıyla duyuruluyor ; halkın sağlık taramasına katılımı sağlanıyor ve sağlık taraması yapıyor.

Bu yöntemle çok kısa zaman içinde 3 bin 350?si yaz spor okulu öğrencisi olmak üzere 7 bine yakın kişinin sağlık taraması yapıldı. 2 bin 750 kişinin kan örnekleri alındı ; 600 kadın da ; genel ve kadın sağlığı taramasından geçirildi. Sağlık taraması devam ediyor.

Bu yazı 2130 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur