27 Haziran 2009
Başakşehir 2. Etap? ın ?MARKA PROJE? si

Başakşehir 2. Etap? ın ?MARKA PROJE? si

Başakşehir2. Etap Toplu Yapı Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa SALİHOОLU Başakşehir ;de bulunan diğer etaplara örnek olacak çalışmalarına devam ediyor. yapmış olduğu hizmetleri büyük bir hassasiyetle sürekli güncel tutulmaya çalışılan www.basaksehiretap2.org sitesinde duyurarak şeffaf yönetimini etap sakinleri ile paylaşarak göstermektedir.

SALİHOОLU ;nun Başakşehir 2. Etap ?MARKA PROJE? ;sinin detayları;

2. Etap Toplu Yapı Yönetimi olarak uzun zamandır üzerinde çalışılan? Kamera? Bariyer? Görüntülü Telefon? Hızlı İnternet sistemlerinin birleştirilerek uygulanması konusunda bir proje hazırlandı.

30/ Haziran Salı akşamı saat 20:30 başlayacak 2. Blok Temsilcileri Toplantısı? nda proje tanıtılacak Projenin uygulanması ile ilgili soru-cevap bölümünden sonra karar alınacaktır.

Proje? nin 2. Etap? katacakları:
* 2. Etap? ın tüm kablolama alt yapısı ?Hiberoptik Kablo? olacak. Teknolojik olarak yenilenecek.
* 62 blok? un kameraları teknolojik olarak yenilenecek(DEĞžİŞžTİRİLECEK)? acil çıkışa da standardı yüksek 2. kamera takılacak.
* Ana kapı- Acil çıkış kapıları kamera ile donatılacak 7/24 saat kayıt edilecek. Blokların güvenliği artırılacak? hırsızlığa karşı engelleyici olacak.
* 2. Etap? ın tüm coğrafi alanı megapikseli yüksek? güncel teknolojik kamera sistemi ile izlenecek? güvenlik açısından Kamara Kontrol Merkezi? nde 7/24 saat kayıt edilecek?
* Toplu Yapı Yönetim Binasına Merkezi Kamera Kontrol Merkezi kurulacak. Devamlı görevli bulunacak. Görevliyi yüklenici firma istihdam edecek.
* Etap içersine daha önce fizibilite çalışması yapılmış 13 adet ?Bariyer Sitemi? kurulacak. 2304 dairenin etap içerisi otopark giriş-çıkışları otomatik OGS sitemi ile olacak. Araba hırsızlıkları önlenecek.
* Binaların girişine konulacak sistem ile dairelerden ana kapıdaki ziyaretçiler ile görüntülü konuşma alt yapısı kurulacak ve görüşme imkânı olacak.
* 2304 Daire Video fon (Görüntülü konuşma sistemine) geçecek. Sisteme (Telekom? la sözleşme imzalanması kaydıyla) İlk altı ay ücretsiz? ondan sonra aylık 3000 dakika (50) saat çok ucuz Türk Telekom tarifelerinin çok altında tüm yurtta videofon olanlarla konuşma imkanı. Sakinlerin telefon görüşmeleri kendi lehlerine ucuzluyacak.
* Görüntülü telefon cihazları ücretsiz sağlanacak. İlaveten bir yakınına aynı tarife kapsamında 2. Video Fon cihazı hediye etme imkanı.
* Sakinlere? en uygun Türk Telekom tarifesini kullanmalarını önerecek? onların lehine ücretsiz 7/24 danışmanlık hizmeti
* 2304 dairede abone olunmak kaydıyla sınırlı Türk Telekom tarifesinin (aylık 30 TL) fiyatının % 40 bedeli ile 5 megabit hızda sınırsız internet erişimi.
* 2. Etap? ın tüm arazisinde? şifre kullanılmak kaydıyla Dizüstü bilgisayar ile İnternet? e bağlanma imkanı?
* İnternet Hizmeti alan 2304 daire sakin ve kat maliklerinin 2. Etap? ın dışında olsalar da? İnternet üzerinden? coğrafi olarak 2. Etap? ı izlemeleri imkanı. Sakinler ikametgahlarından veya internete bağlandıkları herhangi bir yerden (yurtdışı da dahil) güvenlik açısından otoparkları ve arabalarını izlemeleri mümkün olacak.
* Proje?nin kurulum bedeli daire başı yalnız 30 (otuz) TL? dir.
* Kurulan proje 5 yıl sonra işler? hatasız anahtar teslimi 2. Etap Toplu Yapı Yönetimi? ne devredilecek. Mülkiyeti 2. Etap Toplu Yapı Yönetimi olacaktır.

Başakşehir ? de ilk olacak 40 günde anahtar teslimi kurulması öngörülen ?Marka Proje? yi? ?Başakşehir? de daima bir adım önde?? sloganı ile hizmet konsepti uygulamaya çalışan 2. Etap Toplu Yapı Yönetimi;

? Sakinler lehine? güvenliği artıracak? ev ve araba hırsızlıklarına çözüm olacak?
? Ebeveynlerin? 2. Etapta alanda bulunan çocuklarını kameralardan izlemelerine imkan verecek
? 2. Etap? ın Başakşehir? de Kalite ve Marka Standardını yükseltecek?
? 2.Etap? ta dairelerin değerini artıracak?
? Toplu Yapı Hizmet Konseptini değiştirecek?
? Yakın zamanda aidatlardan oluşan ?Etap Bütçe? kalemlerini sakinler lehine azaltacak? projeyi 2. Etapta uygulamaya almakta kararlıdır.

30 / Haziran / 2009 Salı akşam Toplu Yapı Yönetimi Binası Toplantı Salonu? nda Saat 20:30? da başlayacak 2. Blok Temsilcileri Toplantısı? nda yüklenici firma projenin görsel sunumu nu yapacak? Blok temsilcilerini bilgilendirecek ve sorulara cevap verecektir.

Blok Temsilcilerinin alacağı karar; 2304 daire için Toplu Yapı Yönetimi Yönetim Planı kapsamında uygulanması gerekecektir.

Bu yazı 2371 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur