25 Haziran 2009
Başakşehir?de Sinek Saldırısı!..

Başakşehir?de Sinek Saldırısı!..

Başakşehir sakinlerimizle yaptığımız görüşmelerde bu yaz dönemi sineklerin fazla olduğu özellikle son bir hafta içinde yapılan ilaçlamaların da yetersiz kaldığı yönünde şikayetlerini dile getirdiler. yapılan ilaçlama araçlardan ve ana arterlerden yapıldığı için sineklerin barınıp üreyebilecekleri ortamların ilaçlanmadığı dolayısıyla bu ilaçlamanın çözüm olamayacağını ifade ettiler.

Yaptığımız incelemelerde Eczane ve Marketler insanların talebini karşılamakta zorlandıkları sinek kovucu krem? losyon? tablep ve ilaçlardan ne kadar varsa sakinlerimiz tarafından satın alınarak tüketildiği gözlenmiştir.

Site yönetimlerinden aldığımız bilgilere göre; ilaçlama konusunda planlanandan fazla sinek olduğu için yetersiz kalan Site yönetimleri? Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyesi ekipleri ile beraber ilaçlama çalışması yaptıklarını ifade ettiler. Normal zamanlarda haftada 2 defa ilaçlama yapıldığı yoğun sinek olduğu için iki günde bir ilaçlama yapılmaya çalışıldığı ancak yinede yetersiz kalındığı için destek ekiplerle beraber günlük ilaçlama yapıldığı ifade edildi. Sineklere karşı yapılan ilaçlamanın Temmuz aynın 3?ne kadar günlük olarak sürdürüleceği bildirildi.

BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 2563 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

S.Murat | 28-06-2009 22:00:00

Sayın Editör ;

Demek Sivrisinek mücadelesi yetersiz kalıyor öyle mi? Bakınız bildiğim kadarıyla bu konuyu ele almak istiyorum.

Bu haberde sözü fazla uzatmadan tesbit ettiğim bazı hataları sıralamak istiyorum.

1- Bu yaz dönemi sinekler fazla değil. Geçen sene de aynı durum vardı evvelki senelerde de ; ama o zamanlarda başakşehir belediyesi yoktu???...

2- İlaçlamaların yetersiz kaldığını eğer sineklerin sayısı ile ölçüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü sivrisinekler çok hızlı üreyen canlılardır ve havadan yapılan ilaçlamalar sadece uçan sinekleri öldürür ; evlerdeki sinekleri öldüremez ; İlaçlamalardan sonra yeni çıkan sinekleri öldüremez!!!

3- Bir mahallenin her gün ilaçlanması insan sağlığına uygun değildir. Hergün zehirli havayı solumaktansa sineklerden korunma yöntemlerini ve zararsız mücadeleyi tercih etmek daha mantıklı...

4-Herşeyi belediyeden beklememeli. Halkımızın ; evlerinde mekanik tedbir olarak sineklikler kullanmalarını ve hatta sinek kovuculardan kimyasal zehirli madde içermeleri nedeniyle kesinlikle kaçınmalarını tavsiye ederim. Hele hele hiçkimse çocuklarının üstlerine zehir sıkmasın!!!. Raid gibi sineksavarlarda zehirdir unutulmasın.

5- Havadan ilaçlamalar geçici çözüm olarak Halkı susturmak içindir. Sinekle mücadelenin temeli bu değildir.

Asıl çalışma şudur ki; öncelikle sivrisineklerin suda ürediklerini bilmeliyiz. Bundan sonra da ; su birikintilerini yok etmek veya kurutulması mümkün olmayan su birikintilerini ; yetkili makamlar ; muhtarlar ; ilçe belediyeleri hatta mahalle sakinleri ; Büyükşehir Belediyesinin 635 05 50 numaralı şikayet hattına bildirmeleridir. Hepsi bu...

Büyükşehir belediyesi rutin olarak ellerinde bulunan mahal listelerine (her 10 günde bir) düzenli olarak ilaçlama programı düzenlemekte ve sineklerin üreme kaynaklarında ilaçlama yaparak ; sivrisinekleri daha uçamadan öldürmektedirler. Başakşehirdeki asıl sorun ; sineklerin üreme noktalarının tamamının tespit edilememiş olmasındandır. Bunda da görev tüm sakinlere düşmektedir. Bodrumlarda hidrofor dairelerinde biriken sular ; terkedilmiş bina yada inşaat bodrumlarında biriken sular ; açık havuzlar ; foseptik ve kanalizasyon kapakları ; yağmursuyu kanalları gibi tüm su biriken yerler düzenli olarak ilaçlanmalıdır. Bu listeler acaba büyükşehir belediyesine bildirildi mi? yoksa işin A dan Z ye kadar tamamı Büyükşehir belediyesinden mi bekleniyor? belediye ekiplerinin her bina altında girip ; "- Acaba su birikintisi var mı?" diye bakmaları mantıklı mı sizce?

6- Sivrisinekle mücadele edilmesi yasal olarak Büyükşehir Belediyelerinin yetki ve sorumluluğu altındadır. Ancak Bu tüm halkımızı ilgilendiren bir sorun olduğundan Büyükşehir Belediyesine destek verme adına tüm muhtarlıkların ve ilçe belediyelerinin sinek mücadelesi hakkında doğru bilgileri edinmeleri mecburdur. Tüm Su birikintilerini atlamadan Büyükşehir Belediyesine bildirmeleri sineksiz bir yaz geçirmenin ilk ana temel kuralıdır.

7- Farklı amaçlar güderek ; Büyükşehir Belediyesi üzerinden prim yapmak isteyen ve yasa dışı işlerine kılıf arayanları da buradan kınıyorum. Aklın yolu birdir. Minare çalındıktan sonra kılıf aranmaz yoksa biri gelir o kılıfı hırsızın başına geçirir.

Saygılarımla...


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur