24 Haziran 2009
Başakşehir Belediyesi ;nin Sağlık Hizmetleri Devam Ediyor.

Başakşehir Belediyesi ;nin Sağlık Hizmetleri Devam Ediyor.

Meme sağlığınız elinizde?

Dünyada? kadınlarda en çok görülen bir kanser türü olan meme kanserinde erken tanı çok önemli.

Meme Sağlığı Derneği? İstanbul? Marmara Üniversitelerinin Tıp Fakültesi? Onkoloji Enstitüsü? Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve İletişim Fakülteleri ile birlikte bir Meme Kanseri Erken Tanı ve Mamografik Tarama Programı oluşturdu.

Başakşehir Belediyesi?nin destek ve katkılarıyla çalışmalarını sürdüren Meme Sağlığı Derneği? 2007 yılında başlattığı Meme Kanseri Tarama Projesi kapsamında (belediye-yönetim altyapısının projenin amacına uygun olması? belediyenin projenin yürütülmesine büyük destek ve katkı sunması ve yerleşim içinde heterojen bir grubun yaşıyor olması gibi nedenlerle) pilot bölge olarak belirlenen Bahçeşehir?de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu proje doğrultusunda? Meme Sağlığı Derneği? Bahçeşehir?de ikamet eden 40-69 yaş arası tüm kadınları? on yıl süre ile iki yıl aralıklarla ücretsiz olarak meme kanseri taramasına davet ediyor.

Yapılan taramalarda risk altında olan kadınların ayrıntılı öyküleri alınacak; uzmanlar tarafından fiziki muayeneleri yapılacak ve yine ücretsiz olarak dijital mamografileri ?ve gerektiğinde de ultrasonografileri- çekiliyor. Bir yandan da kadınların kendi kendine meme muayenesi yapabilme becerisini kazandıracak eğitim seminerleri? genel bilgi aktarılacak konferanslar? seminerler düzenleniyor.

Tarama projesinin amaçlarına daha da uygun gerçekleşebilmesine yönelik olarak Meme Sağlığı Derneği Hane Halkı Kayıt Taraması adıyla projelendirdiği çalışmalarını başlattı.

Hane Halkı Kayıt taramasını yapacak olan ekip elemanlarına bu çalışmanın önemi başta olmak üzere tarama kayıtlarının nasıl yapılacağı konusunda Dr. Göksel ޞahiner ve diğer ilgililer tarafından verilen (meme kanseriyle ilgili olarak bazı tıbbi tanım ve kavramlara dair de küçük açıklamaların yapıldığı) eğitimin sonucunda gençler haneleri tarayacaklar.

Bu bilgilerle daha ayrıntılı olarak bölgenin meme sağlığı haritasını da çıkaracak olan Meme Sağlığı Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ayrıntılı bilgi ve randevu için Tel: 0 212 669 84 51
Bu yazı 2333 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur