21 Haziran 2009
Başakşehir 2. Etap ;tan Bilgilendirme

Başakşehir 2. Etap ;tan Bilgilendirme

Toplu Yapı Yönetimi olarak? yapılan işin niteliği ?Hizmet? tir. Sakinlerimizin memnuniyetini hedefleyen hizmete dayalı ve ?Nitelikli Hizmet? i referans alan bir iş yapıldığının bilincindeyiz. İşletme Müdürlüğü personeli yılların verdiği tecrübe ile? farklı eğitim? kültür ve algıda binlerce sakinlerimize hizmet ettiklerinin farkındalar.

Başakşehir 2. Etapta 62 blokta yaşayan binlerce sakinimizin doğal olarak farklı beğeni? hassasiyet ve davranışları olacaktır. Bir sakinimizin rahatsız olduğu bir konu? diğer bir sakinimiz için fark edilmeyecek önemsiz bir ayrıntı olabilir. Bu hassasiyet farklılıkları doğaldır ve bizlerde Toplu Yapı Yönetimi olarak? bunu bir gerçeklik olarak kabul ediyoruz. Örneklemek gerekirse? blok önündeki yeşil alanda? çocukların koşturması bir sakinimiz için rahatsız edici veya müdahale edilerek çocukların uzaklaştırılması gereken bir özellik taşırken; ? diğer bir sakin için çimenlerin üzerinde çocukların oynaması? çocuk gelişimi için önemli olabilir. Başka bir sakinimiz için? çocuklar eğer ses yapmazlarsa yeşilliği veya çiçekleri tahrip etmesi hiç fark edilmeyecek bir davranış olarak algılanabiliniyor.

Örneklenmeye çalışılan bir olay? üç farklı yaklaşım için; hassasiyet tercihlerine göre sakinler Toplu Yapı Yönetimi? ni arayarak şikayetini gündeme getirerek müdahale istemektedir.

Genelde sakinlerin Toplu Yapım Yönetimi? ne şikayet konusunu iletmede tercih ettikleri üslup aynı olmakla birlikte? müdahale için talep edilen olaya hangi açıdan yaklaşılıyor ise ifade farklılaşıyor;

?Neden çimlere çocukların basmasına izin veriyorsunuz? Ben buraya aidat ödüyorum? hemen bu çocukları buradan çıkarın??

veya

?Çimenler çok mu kıymetli? ne olacak bırakın neye müdahale edeceksiniz çimenlerde oynayan çocuklara. Ben buraya aidat ödüyorum? benim ödediğim aidatlar ile bunlar yapılıyor benim hakkım var istediğim gibi çiğnerim? benim çocuğum da çiğner?

veya

?Çimenler ezilmiş veya ezilmemiş umurumda değil? çocuk sesine katlanamıyorum? isterse oynasınlar ancak hizmetli personel müdahale etsin? onları uyarsın ses istemiyorum. Ben buraya aidat ödüyorum. Sessizliğe ihtiyacım var. Hemen hizmetli onları oradan kovsun??

Örneklemeye çalışılan bir olay? üç farklı şikâyet; sizlere uç(!) davranış gibi? gözükebilir. Ancak bunlar Toplu Yapı Yönetimi Halkla İlişkiler? e ulaşan şikâyet konuları ve çok sıradan yaşananlardır. ޞikâyetinin gereğinin tartışmasız yerine getirilmesi için Toplu Yapı Yönetimi? ni tehdit edenler de oluyor.

Bu ve benzeri olayların onlarcasını? Toplu Yapı Yönetimi olarak hergün yaşıyoruz. ޞikayetlerin aktörleri aynı binayı paylaşan veya yan blokta yaşayan komşular veya aynı blokta birkaç kat altta ve üstte bir birine aşina olmamış komşu sakinler.

Değerli Sakinler? Toplu Yapı Yönetimi personeli bu toplumsal fotoğrafı dikkate alarak hizmet üretmektedir. İşletme Müdürlüğü? nün personel politikasındaki yaklaşımı; sakinler nezdinde yaşanan olumsuz ve şikayet konusu beklentilerde; hizmetli personelimizin? sabırlı? kaba ve itiraz kar davranmadan? ihtilaflaşmaya veya kırgınlığa neden olmadan sorunun çözümünde yardım olmaktır.
Ancak buna rağmen hizmetli personelimizin müdahil olduğu seyrek te olsa arzu edilmeyen olaylar yaşanmaktadır.
Her ciddi kurumda olduğu gibi? Toplu Yapı Yönetimi de sakinler tarafından verilen yazılı her şikayeti? dikkate alarak raporlar? değerlendirir ve Yönetim Kurulu? na sunar.

?ޞehir? olan Başakşehir 2. Etap sakinlerimizin? farklılığa saygılı ve hoşgörüsü artmış ?ޞehirli? olarak beklentimiz; İşletme personeline müdahale edilmeden? tanık olunan olayın ve müdahilleri hakkında tehdit veya talimat dayatmadan Toplu Yapı Yönetimi yetkililerine konunun iletilmesi.

Saygılarımızla?
Toplu Yapı Yönetimi Bu yazı 2373 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur