20 Haziran 2009
CHP Başakşehir Kadın Kolları İstişare Toplantısı Yapıldı.

CHP Başakşehir Kadın Kolları İstişare Toplantısı Yapıldı.

Toplantıda Başakşehir CHP Kadın Kolları Başkanı Saide ÖZGÜNDÜZ 2011 Seçimleri için yapılan hazırlıklar ve Parti çalışmaları hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Konuşma Metni;

Değerli Başakşehir ?li Kadınlarımız ?

Mayıs başı aldığımız görevle birlikte seçim sonrası çalışmalarımız seçim hızıyla sanki 2011 seçimleri yarınmış gibi CHP Başakşehir örgütlenmesi olarak çalışmaktayız. Örgütlenme çalışmalarımızda yaklaşık 11 mahallede 8+1 şeklinde çalışma komisyonları kurulmuş olup mahalle temsilcileri tekrar gözden geçirilip aktif temsilcilik yapmayanlar etkin isimlerle değiştirilmiştir. Her hafta çarşamba günü gündüz kadın kolu yönetimi akşamları ise ilçe yönetimi düzenli olarak gündemli gündemsiz etkin toplantılarını yapmaktadır. Her Perşembe akşamı gündemi belli ? konuşmacısı belli güncel konuların ele alındığı bir nevi eğitim toplantıları yapılmakta olup geniş katılım sağlanmaktadır. Oluşturulan kadın kolu yönetiminde tüm mahallelerin eşit dağılımı esas alınmıştır. İlçe kadın kolu olarak il kadın kolunun düzenlediği etkinliklere katılmakta olup koordine şekilde çalışmalar sürdürülmektedir. Sivil toplum örgütleri ile ADD? ÇYDD? BODER? BADER? orta bölgedeki sayısı 10-15 ?i bulan köy derneklerinin etkinliklerini ilçe örgütü ve kadın kolu olarak desteklerimizi sürdürmekteyiz . 29 Martta seçtiğimiz ilçe belediye meclis üyelerinin toplantılarını ve çalışmalarını kadın kolu olarak düzenli katılıp takip etmekteyiz. Bu arada CHP Başakşehir ilçe örgütünün web sayfası faliyete geçirilmiş olup her türlü mesajlarınızı ilçe yöneticilerimize ve bizlere iletebilir partimizin güncel çalışmalarını takip edebilirsiniz. Bu hafta çarşamba günü sanayi bölgesi Tümsan 2? de irtibat büromuz il başkanımız Gürsel Tekin? bölge milletvekilleri? çok sayıda parti yöneticileri ve çok sayıda partililerimizle görkemli bir törenle açılmıştır. 2011 seçimlerine doğru sizlerden aldığımız ivme ve katılımlarınızla çok büyük başarılar elde edeceğimizden kuşkum yok.

Ancak biz kadınlar siyasette işin mutfağını oluşturup erkeklere sunuyoruz. Ön plana çıkmayı başaramıyoruz. Biz CHP ? li kadınlar örgütümüzü güçlendirerek şeriatın ülkemize getirilmesine izin vermeyeceğiz. Sizler hepiniz meclis üyeleri ? ilçe yöneticileri ? il yöneticileri? milletvekilleri? bakan olmaya layıksınız. Artık siyasette erkek hegomanyasına hayır diyip pozitif ayrımcılığımızı ön plana çıkararak kadın kotalarını öne çekip layık olduğumuz yeri almalıyız. Kadın üye sayımızı hızla artırıp kadın delege sayımızı yükseltmeliyiz. Bugün sizlerle yaptığımız kadın kaynaşma ve dayanışma kahvaltımızı diğer mahallelerimizdede en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. ޞahintepe mahallemizde Cumhuriyet Halk Evi projesini hayata geçirmek için ilçe ve il yöneticileri ile gereken görüşmeler yapılmış olup hızla çalışmalara başlanmıştır.

Hepinize bizlerle olduğunuz için teşekkür ederim.

Basaksehirrehberi.com Bu yazı 2149 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur