18 Şubat 2009
Kentsel dönüşüm mü? Huzurlu imar mı?

Kentsel dönüşüm mü? Huzurlu imar mı?

Kentsel dönüşüm mü? Huzurlu imar mı?

Nedim Odabaş`ın haberi

Yerel seçim atmosferi hareketlenirken ; siyasi partiler de bölgelerinde yapacakları çalışmalar ve projelerle ilgili olarak seçmenlerini bilgilendirmeye devam ediyorlar. Başakşehir`de belediye başkanlığının en güçlü adayı Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı M. Salih Beşir ; bölgelerinin en önemli sorunu olan imar problemiyle ilgili olarak çok farklı bir açılım getirdi. Beşir`in açılım ve önerisi yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi: Kentsel dönüşüm mü? Huzurlu imar mı?

Geçtiğimiz günlerde Altınşehir mahallesinde ; bölgenin en güçlü derneklerinden olan Bekarlar Kasabası`nın davetlisi olan Salih Beşir ; Altınşehir ; Güvercintepe ; ޞahintepe ; ޞamlar Köyü ; Kayabaşı gibi bölgelerde yıllardır halledilememiş imar problemini çözmek için ; vatandaşla elele hareket edeceklerini belirterek ; `Kentsel dönüşüm projeleri ; maalesef ; insanlarımızı sahip oldukları mekanlardan alan ; hatta onları başka yerlere süren ; yıllarca yaptıkları birikimleriyle sahip oldukları değerleri elinden alarak İstanbul`un ücra yerlerine gönderen bir projelerdir. Kentsel dönüşüm projeleri eğer insanımıza huzur getirmiyorsa ; insanlarımızı huzursuz ediyorsa ; o bölgedeki insanlarımızı benimsedikleri mekanlardan atıyorsa ; bu projeler ; bölgeye katma değer getirse bile ; insan temelli olmadığı ; insan huzurunu esas almadığı için yetersizdir. Çünkü ; hiçbir proje ; bir insanın huzurundan ; güveninden ; mutluluğundan daha önemli olamaz` dedi.

Bekarlar Kasabası Derneği`ndeki bir çok vatandaşın da aynı dertten muzdarip olması dolayısıyla ; bölgedeki imar problemini nasıl çözeceği noktasında sorularına muhatap olan Salih Beşir ; `Biz ; huzuru sağlayacak İmar projeleri getiriyoruz. Bu bölgeler için şu anda mevcut olan 1/1000`lik imar planlarında insanlarımızı huzursuz etmeyecek şekilde değişiklikler yapacağız ; bu konuda kuyumcu titizliğiyle çalışarak bölgemizde insanımıza huzur getireceğiz. Zaten bizim yönetim anlayışımızın temeli budur. Bizler ; tepeden inmeci ; tepeden bakmacı bir zihniyet değiliz ; tamamen şeffaf bir şekilde ; belediyemizde işi olan her vatandaşın kapımızı rahatça çalabileceği ve derdine çare bulabileceği bir yönetim sergileyeceğiz. Maalesef ; bugün belediyecilik anlayışı ; tepeden bakmacı ; halkına soğuk bir anlayış örneği sergilemektedir. Bir çok vatandaşımız bize seçim gezilerimizde ; `Başkanım ; sizi hep böyle görmek istiyoruz. İnşallah ; başkan olduktan sonra makamına çekilmezsin` diye temennide bulunuyor. İşte ; bu vatandaşlarımızın temennileri ; nasıl bir yönetim anlayışı istediklerinin belgesidir. Biz ; onların korktukları türden bir yönetim anlayışı sergilemeyeceğiz. Hep onlarla iç içe ; onlarla yürek yüreğe ; onların dertlerini sıkıntılarını yerinde paylaşan ve çözen bir yapıda olacağız` diye konuştu.

ޞehirlere ruhunu veren şeyin o bölgede yaşayan insanların ürettikleri katma değer ; mimari estetik ; sosyal çalışmalar olduğuna dikkat çeken Beşir ; `Bu sebeple ; biz bölgemizi geleceğe taşıyacak projelerimizi halkımızın mutluluğu ; refahı ve huzurunu gözeterek yerine getireceğiz. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Biz ; yıkmaya değil ; yapmaya geliyoruz. Bizim inancımız ; gönüller yapmak üzerine kuruludur. Yunus Emre`nin bir dizesinde ifade ettiği gibi ; `Bizler gönüller yapmaya geliyoruz`? ޞehirler yapabilirsiniz ; şehirler kurabilirsiniz ; ama ; hiçbir güç ; bir gönül yarasını dindirmeye yetmez` diye konuştu.

Programın açılış konuşmanı yapan Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Erol Çakır da ; Türkiye`nin geçtiği zor süreçte ; insanlarımızın tercihlerini doğru yapması gerektiğini vurgulayarak ; `Etrafınıza bakın ; şimdiye kadar size hangi hizmeti getirdiler?

Bundan sonra getireceklerini söyleyenlere de inanmayın. Başakşehir ; Milli Görüş belediyeciliğiyle geleceğe taşınabilir. Başakşehir ; Marka ޞehir olmayı hak ediyor. Bunu yapacak olan sizlerin gücüdür ; sizlerin bize vereceği destektir` dedi. Bu yazı 2732 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur