28 Ocak 2009
Başakşehir`de Filistin`e destek gecesi

Başakşehir`de Filistin`e destek gecesi

Başakşehir`de Filistin`e destek gecesi ; Gazze`nin yaralarını saralım

Nedim Odabaş`ın haberi

Saadet Partisi Başakşehir Gençlik Teşkilatı tarafından organize edilen Filistin`e Destek Gecesi ; muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. İsrail`e lanet yağdıran katılımcılar ; Gazze`nin yaralarını sarmak için çalışacaklarına söz verdiler.

Başakşehir Saadet Gençliği tarafından organize edilen Filistin ve Gazze`ye Destek gecesi Çınar Kongre salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Başakşehir Saadet Gençliği tarafından organize edilen geceye Markaşehir Başakşehir ; Cansuyu ve İ.H.H`da katkı sağladı. Organizasyon heyeti adına bir konuşma yapan Selçuk Demirbaş ; geceye ilgi gösteren Başakşehirlilere teşekkür ederken ; Gazze`de ki Müslümanların asla yalnız olmadığını ve Başakşehir Saadet Gençliği`nin onların yanında olduğunu vurguladı. Selim Akduman`ın sunduğu program İlahiyatçı İbrahim Öner`in okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim`in ardından okunan İstiklal Marşı ile resmi açılışı yapılan programda ; Sırasıyla MarkaşehirBaşakşehir ; İHH ve Cansuyu Derneği adına birer konuşma yapıldı.

Başakşehir Gazze ile kardeş şehir ilan edilsin

Programda MarkaşehirBaşakşehir Platformu adına bir konuşma yapan Atilla Yılmaz ; Gazze için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak ; `Gelin Başakşehir`i Gazze ile kardeş şehir ilan edelim ve Gazze`de ki yaraları hep birlikte saralım` dedi. Yılmaz`ın bu teklifi salondakierden büyük alkış aldı. Yılmaz`ın ardından kürsüye gelen İHH İnsani yardım Vakfı Temsilcisi Yaşar Kutlat ise Gazze`nin son durumu hakkında bilgi vererek ; yardımlarla Gazze`nin yeniden imar edileceğini ifade etti.

İsrail Yok olacaktır

Gazze`de yaşanan Drama vurgu yapan IHH`dan Yaşar Kutlay ; İsrail`in bir gün o topraklardan mutlaka ayrılacağınıda iddia etti. Kutlay konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ` Filistin`de bir katliam yaşanıyor. Filistin`de Siyonist İsrail ; hasta ; yaşlı ; kadın ; çoluk ; çocuk demeden Kardeşlerimizi katlediyor. Gazze yerle bir edildi. Ama Gazze halkı kaçmadı ve direndi. Ümmete direnmenin ne demek olduğunu öğretti. Kutlay yaptığı konuşmadı yıllardır birilerinin Arapların Filistin`de İsrail`e toprak sattığını söyleyerek Müslümanları aldattığına vurgu yaparak ; bu yalanın amacının Filistin halkını yalnız bırakmak olduğunu ifade etti. Kutlay ; Filistin topraklarının küçük olmasına rağmen İsrail`in oraya dünyanın en büyük havalimanını inşia ettiğini de söyleyerek ; ` İsrail çok iyi biliyor ki birgün bu topraklardan çıkıp gidecek. Ve şimdiden bunun planlarını yapıyor.`şeklinde konuştu. Yapılan konuşmların ardından ; Grup Mavi Çizgi ; Taner Yüncüoğlu ; Grup Yürüyüş ve Ufuk Akın konserleriyle Filistin marşları katılımcıları dahada coşturdu. Konserlerin ardından yapılan plaket töreninde Saadet Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Salih Beşir Katılımcılara birer plaket verdi.

Beşir Plaketlerin ardından kısa bir konuşma yaparak Başakşehir Saadet Gençliği`ne böyle bir programı organize ettiklerindne dolayı teşekkür etti. Beşir Konuşmasının sonunda yumruğunu havaya kaldırarak ; `Yaşasın İntifada` şeklinde slogan attı. Program ; AGD Küçükçekmece İlçe Başkanı Nevzat Bakır Hoca`nın yaptığı Dua ile son buldu. Bu yazı 2780 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur