16 Haziran 2010
Başbakan?dan  talimat metro yıl sonunda Başakşehir ;de

Başbakan?dan talimat metro yıl sonunda Başakşehir ;de

Konuyu Zaman ;a değerlendiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ; "Başbakanımız talimat verdi ; metromuz yıl sonunda hizmete açılacak." dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ; yapımı devam eden metro hattının yılsonunda hizmete açılacağını söyledi. Uysal ; "Normalde 2009 ;da bitmesi gereken metro hattı maddî sıkıntı ve sinyalizasyon sorunundan dolayı bitirilemedi. Başbakanımız talimat verdi. Mevcut maddi sıkıntılar aşıldı. Metromuz yıl sonunda hizmete açılacak" dedi.

Başkan Uysal ; Başakşehir ;de yürütülen çalışmaları ve şehrin sorunlarını Zaman ;a değerlendirdi. Başakşehir ;in kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Uysal ; şehrin küçük bir Türkiye örneği olduğunu ifade etti. Bölgenin ulaşım sorununa değinen Uysal ; Başakşehir ;de 77 adet İETT hattının bulunduğunu ; buna rağmen en fazla ulaşım sorunu olan ilçelerden biri olduğunu belirtti. Halktan ; şehirde elektrik kesintileri olduğuna yönelik şikayetler geldiğini belirten Uysal ; "Bu konudan biz de muzdaribiz. Su kesintileriyle ilgili İSKİ ;den gerekli bilgiyi alıyoruz. Ancak elektrik kesintileriyle ilgili BEDAޞ ;tan bize bilgi gelmiyor. Dolayısıyla biz de halkımızı bilgilendiremiyoruz." diye konuştu. Uysal ayrıca şehirde ; halkın yararına önemli projeleri hayata geçirmek için büyük çaba gösterdiklerini de anlattı. İçinde soğuk hava depolarının ; hassas tartıların ve halkın şikayetlerini dinleyecek birimlerin bulunacağı modern ;Pazartürk ; projesinin ihale çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Uysal ; yeni pazarın inşasına yakında başlanacağını bildirdi. Uysal ; son olarak yağışlarda sıkıntı oluşturan Sular Vadisi ;nin bir kısmının açık kanal durumuna getirilmesi gerektiğini kaydetti.

ZAMAN
Bu yazı 1499 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur