09 Haziran 2010
Seçmen listeleri açıklandı ; İsminize Bakın

Seçmen listeleri açıklandı ; İsminize Bakın

Anayasa reform paketi hala Anayasa Mahkemesi ;nde bekletilirken YSK ; seçmen listelerini hazırladı. Anayasa değişikliği paketi ile ilgili 12 Eylül ;de yapılacak halkoylaması için listeler ; bugün muhtarlıklarda askıya çıkartıldı.

Yüksek Seçim Kurulu listede adı çıkmayanların izleyecekleri yolu açıkladı.

Listeler 22 Haziran tarihinde seçim kuruluna teslim edilecek.  12 Eylül ;de yapılacak halkoylaması için sandık seçmen listeleri ; Başakşehir ;de ki muhtarlıklarda askıya çıkartıldı. Oy kullanacak olanların yer aldığı listede kimlik bilgilerinde değişiklik olanların ; adres bilgileri yanlış olanların veya listede yer almayanların Nüfus Müdürlüğü ;ne giderek gerekli düzeltmeyi yapmalarını gerekmektedir.

Askı listeleri ve yurtdışı seçmen kütüğüne yapılacak itirazların karara bağlanmasının son gün 28 Haziran. 3 Temmuz ;da muhtarlık bölgesi askı listelerindeki ve yurtdışı seçmen kütüğündeki değişiklikler işlenerek ; seçmen kütükleri kesinleşecek. 11 Ağustos ;ta ülke genelinde sandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlanacak. 5 Eylül saat 24.00 itibariyle referandum için propaganda ve yasaklar başlayacak.

Online Liste İçin Tıklayınız

Bu yazı 1726 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur