07 Haziran 2010
Başkana (Sorabilirseniz) Sorun Toplantıları Devam Ediyor

Başkana (Sorabilirseniz) Sorun Toplantıları Devam Ediyor

Başakşehir İlçesine ismini veren Başak ve Başakşehir Mahallelerinde 6 toplantının yapılacağı Başkana Sorun toplantılarının ilki Çınar Koleji Konferans Salonunda yapıldı.

Diğer mahallelerde yapılan toplantılarda olduğu gibi Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal  öncelikle yapılan faaliyetleri ? daha sonra yapılacak projeleri anlattı. Ancak bir yıl sonra ilk defa Başakşehir Belediye Başkanını yakalamışken soru sorayım hevesiyle gelen vatandaş?  Başkan Uysal?ın konuşmasının uzaması  ve toplantının bitiş saatinin önceden belirlenmesi  zamanın daralması sonucu salonu dolduran 4. Etap sakinlerini iyice gerdi.

İlk soruların alınmasıyla birlikte salondaki tansiyon bir anda yükseldi. Soru sormak için geldiklerini belirten vatandaşlar konuşmanın uzamasına tepki gösterdi.

Blok ve Ada Bazlı Seçimler Yapılarak Site Yönetiminden Ayrılabilirsiniz

Site yönetiminin dayatmaları? yüksek aidat ve sulama paralarının alınmasıyla ilgili gelen sorulara Başkan Uysal site yönetiminin feshi için dava açılarak hukuki yollara başvurulması gerektiğini belirtti. Uysal? blok ve ada bazlı yapılacak seçimlerde istenildiği taktirde site yönetiminden ayrılabileceğini belirtti. Başkan uysal site yönetimi ile ilgili güvenlik ve hizmet eksikliği konularında ısrarcı sorulara karşı  en kötü yönetimin yönetimsizlikten daha iyi olacağını belirtti.  

Yangın merdivenlerine birlikte çözüm yolu arayalım

Daha öncede yerel basında gündeme gelen yangın merdivenleri konusunda KİPTAޞ?ın ihmali olan L ve K Bloklarında yangın merdiveni olmaması konusunda bundan sonra yapılabilecekleri birlikte projelendirilip çözüm yolu aramamız gerektiğini belirtti.

Emlak vergilerindeki artış haksız değil

Başkan Uysal Emlak vergilerinde yapılan artışın hizmet olarak halka geri döneceğini zamlarla birlikte yapılacak tahsilatın bölge için planlanan projeleri karşılamakta yeterli olmadığının altını çizdi. Ayrıca emlak vergilerinin artışına paralel olarak tapu devrinde yükselen harçlarla ilgili olarak gerekli görüşmelerin yapıldığını ve vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Emeklilerden emlak vergisi alınmayacak

200m2?den aşağı m2?de ve tek evi olan emeklilerin dilekçe ile başvurarak tespit ettirmeleri durumunda emlak vergisi  alınmayacağını belirtti.

Marketlerin Sultasına Son 4. Etap?a Pazar Geliyor

Pazar yapılmasının değil yapılacak pazarın yeri konusunda hararetli tartışmalar yaşandı. K blokların ön kısmında kalan park alanına Pazar yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar  pazar projesini görünce bu konudaki ısrarlarından vazgeçti.

Sular Vadisine Kültür Sanat Merkezi Geliyor

Başakşehir 5. Etapta Titiz Petrol yan tarafında kalan vadiden bakılınca Burger King?in olduğu binanın karşısına çok amaçlı kültür merkezi  inşaatı çok kısa bir zamanda başlanacak.

Başak Mahallesi Başkana Sorun 2. Toplantısı Bugün Saat 20:45 ;te Ensar Koleji Konferans Salonunda Yapılacaktır.

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1488 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur