04 Haziran 2010
 Onlar ޞimdilik Serbest

Onlar ޞimdilik Serbest

6 aydır gözaltında tutulan ve geçtiğimiz günlerde İMKANDER ;in girişimleri sonucu serbest bırakılan Uzueva ailesine Başakşehir?de ev tutuldu? eşya temin edildi ve resmi işlemleri için yardımda bulunuldu. 6 aydır 4 küçük çocuğu ile zor günler geçiren Çeçen anne Luiza Uzueva "çok mutluyum? artık kapısını çekeceğim bir evim var ve yavrularımla birlikteyim. Allah razı olsun diyorum özellikle İmkander ;e çok teşekkür ediyorum" dedi.

İmkander ;in sağladığı kiralık evlerine oturan aileye bu sefer de ikamet harc cezası çıktı. Toplam 3.200 TL ikamet harcı isteyen Emniyet Müdürlüğü "ikametsiz bulundukları zaman zarfı için onlara ceza kesildi" açıklamasını yaptı. Halbuki aile 6 aydır kendi iradeleri dışında gözaltında tutuluyordu.

İkamet cezasını ödeyemeyecek olan aile için İMKANDER Valiliğe başvurdu ve fakirlik tahkikatı yapılmasını istedi. Eğer bu ceza ödenmez ise tekrar gözaltına alınmaları sözkonusu.

Astım hastası olan Salah? Gözaltında kaldığı süre zarfında top oynamayı özlediğini ve akşamları sessiz bir ortamda uyumayı özlediğini söyleyen Salah "Kumkapı ;da kötü hatıralar var? oraya bir daha dönmek istemiyorum. Her gün demirlerin ardından ;park park ; diye bağırıyorduk.  2-3 günde bir sadece 5 dk otoparka indiriyorlardı. 5dk çabuk bitiyordu? oynayamıyordum. ޞimdi Başakşehir ;de çok park var ve ben karanlığa kadar oynuyorum. Türkiye ;den de bizim burada kalmamıza izin vermesini istiyorum" dedi.

Abu Bekr ise "en çok yemekleri özledim? orada yemek konusunda çok zorluk çekiyor ve yiyemiyorduk. Oynayamıyorduk. İmkander sayesinde geçici de olsa bizim de bir evimiz oldu? şimdi çok mutluyum" dedi.

Konu hakkında açıklama yapan İmkander Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Canan Bezirgan "Çevremizde ki kardeşlerimize danıştık ve alelacele bir ev kiraladık? üyelerimize toplu mesaj atarak ev eşyaları toparladık. Kimisi buzdolabı? kimisi koltuk? kimisi halı getirdi. Allah ;a hamd olsun ailemizi şimdilik yerleştirdik. Kumkapı ;da ki o ortamdan çocukların kurtulmuş olmaları sevindirici. Kumkapı Yabancılar ޞubesinde ki olumsuzluklar hakkında bir açıklama yapacağız yakında. Umarız çocuklu anneler en azından ayrı bir yerde muhafaza edilebilirler. Ailenin şu anda gardrop? çekmece gibi ufak tefek eksikleri kaldı. Onun dışında her ay kiralarını ve faturalarını ödeyecek bir sponsor arıyoruz. Çocukların bilgisayar ve bisiklet istekleri var. Ayrıca erzak yardımına da ihtiyacımız var. Bunun gibi ilgilendiğimiz ve baktığımız evler var. Dediğim gibi erzak ve kira konusunda zorluklar çekiyoruz." dedi.

İmkander.org.tr

Bu yazı 1719 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur