27 Mayıs 2010
Özürlüler sahnede devleşti ; uçaklarıyla göğü fethettiler

Özürlüler sahnede devleşti ; uçaklarıyla göğü fethettiler

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can?ın ve Başakşehirli özürlüler ve ailelerini katıldığı etkinlikte öncelikle Özürlülerin Yasal Hakları başlıklı seminer verildi. Seminerde özürlülerin ve özürlü ailelerin yasal hakları ; hayatta karşılaştıkları sorunları nasıl aşabilecekleri konusunda bilgilendirildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başakşehir kaymakamı Cevdet Can ; sosyal devlet olmanın en önemli göstergelerinden birinin de özürlülere sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Can: ?Özürlülere sahip çıkmak bir ibadettir. Özürlülerle ilgili her tür etkinlik ; gösterilecek her tür çabanın yanındayız? dedi.

Konuşmadan sonra Özürlüler Tiyatro Grubu ; ޞinasi?nin ölümsüz eseri ޞair Evlenmesi?ni sahnelediler ve performanslarıyla büyük alkış aldılar.

Sahne gitarın tılsımlı sesi ; özürlülerden oluşan müzik grubunun seslendirdiği ezgilerle bir kez daha coştu. Ve sahne artık maket uçakların ve çılgın pilotlarınındı. Türk Hava Kurumu?nun destek ve katkılarıyla yapılan maket uçaklar özürlülerin ellerinde sahneden gökyüzünü fethetti. Maket uçak uçurma yarışı sonrasında pilotlara sertifikaları verildi.
Bu yazı 1609 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur