16 Mayıs 2010
Kiler Baz Market!..

Kiler Baz Market!..

Başakşehir Sular Vadisinde Bulunan Kiler Market Tam Bir Radyasyon  Merkezi.  Sitemize gelen şikayetler  ve bizlere gelen ihbarları dikkate alınca aslında her zaman önünden geçtiğimiz ancak dikkatimizi çekmeyen baz istasyonları gün geçtikçe çoğalmış durumdadır. Çevrede yaşayan insanların uyarılarına kulak asmayan Kiler Yönetimi halkı çaresiz bırakmış durumdadır.

Konunun sağlık açısından önemi? baz istasyonları anten yerleşimleri yaşam alanları göz önüne alınarak planlanmalı? periyodik kontrolleri yapılmalıdır. Elektromanyetik radyasyonu yaşamımızdan tümüyle çıkarmamız olası değildir. Ancak  Başakşehir?de Sarı Saltuk Camii?  5000 öğrencisi olan Başakşehir Lisesi ve Kiler Alışveriş merkezinin  bulunduğu?  günlük sabit nüfusun yoğun olduğu bir noktada bu kadar baz istasyonlarını barındırması izah edilir bir durum değildir.

Her yeni teknolojide olduğu gibi kullanımında dikkatli davranmak? olası zararlarını gözlemek? bilim ve teknolojiyi kullanarak bu zararları en aza indirmek için çalışmak en akılcı yol olarak görünmektedir.

Baz istasyonlarının sağlığa zararları

? Baz istasyonları tarafından da yayınlanabilen mikrodalgaların dokulara iki temel etkisi  bulunmaktadır

? Mikrodalga dokuları ısıtır. (termal etki)

? Mikrodalga hücrelerin kimyasını bozar (termal olmayan ya da kimyasal etki)

? Mikrodalgaların özellikle ikinci etkisi?yani hücrelerin kimyasını bozarak oluşturduğu etki insan sağlığı açısından önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalarda hücrelerin -kimyasal etkiye maruz kalması ile şu sonuçların meydana gelebileceği saptanmıştır:

? Hücrelerde büyük moleküllerin (proteinler vb.) deforme oluşu.

? Hücre zarlarının birbirine yapışması.

? Hücre zarlarında delikler açılması (elektro-porasyon)

? Ca-ATPaz ve Na-K-ATPaz enzimlerinin bozulması sonucu hücre dışına Ca?? Na? ve K? kaçışı.

? Sinir zarlarının bozuluşu: Sinir zarlarının bozulması ile REM uykusu adı verilen rüya görmenin azalışı? EEG değişimleri? uykusuzluk? sinirlilik? unutkanlık? depresyon? başağrısı? başdönmesi? Alzheimer? Parkinson? Multipl Skleroz gibi dejeneratif beyin hastalıkları meydana gelir.

? Hücre enzimlerinde bozulmalar.

? DNA tahribi

Kiler Market yönetiminin insan sağlığına zararları tespit edilen baz istasyonlarının? nüfus yoğunluğu olan bu kadar önemli noktalarda bulundurma hatasından dönmelerini temenni ederiz.

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1701 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

sezgin | 30-10-2011 23:00:00

merhaba

Mikrodalga hücrelerin kimyasını bozar (termal olmayan ya da kimyasal etki) türkiyede baz istasyonlarının denetimi BTK tarafından yapılmaktadır. Ve GSM sinyallerinin yazınızda bahsettiğiniz türden etkileri yoktur. Bilimsel dayanağı olmayan bu tur yayınlarla halkı yanlış yönlendiriyorsunuz.


Avatar

murat | 17-09-2011 22:00:00

Başakşehir 1.Etap dörtyolda ; dönelkavşağın ortasınada bu BAZ İSTASYONundan diktiler.Sokak lambalarından daha yükseğe ve TABELA görüntüsünde montajı yapıldı.Kısacası başakşehir gibi uydu kentlerin merkezi bölgelerine böyle toplumun sağlığını doğrudan olumsuz etkileyen zararlı yapıların zamanında iptal edilmesi gerekiyor!


Avatar

yüksel | 14-09-2011 22:00:00

Sayın Editör acilen baz istasyonu çalışması yapılan 4. etap 1. kısım piramit çarşı karşısı yürüyüş yolundaki çalışmanın daha tamamlanmadan durdurulması lazım.
Bundan bilginiz varmı.


Avatar

Halis | 22-05-2010 22:00:00

Kiler Marketin yanlışlarından dolayı her gün müşteri kaybetmekte ve dolayısı ile bunu BAZ İSTASYONLARINDAN TELAFİ ETMEKTEDİR.Sonuç olarak şaşırmadık..yola devam kilerr!..


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur