09 Mayıs 2010
Hıdrellez Başakşehir ;de Kutlandı

Hıdrellez Başakşehir ;de Kutlandı

Milletimizin oluşmasında kültür ve geleneklerin yeri ve önemi yadsınamayan; bizi biz yapan ve ayakta tutan geleneklerimizden biri de Hıdrellez.

Kara kışın rehavetini  üzerinden atıp canlılığı ; yeniliği simgeleyen bahar bayramı ; Başakşehir?in Hoşdere Köyü?nde en renkli haliyle karşılandı. Hoşdere Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği?nin düzenlediği eğlenceye Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ; Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet ޞahin ; Yasin Kartoğlu ; Ak Parti İlçe Başkanı Selim Köroğlu ; Bahçeşehir II. Kısım Mahalle Muhtarı Selahattin Paker ; Dernek Başkanı ve yediden yetmişe katılan vatandaşlarımızla kutlandı.

Renkli görüntülerin yaşandığı günde Mevlüt Uysal: ?Değerli hemşerilerim? diyerek başladığı konuşmasında:?Artık hepimiz hemşeriyiz çünkü hepimiz Başakşehirliyiz. Bu gelenek sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Her zaman olduğu gibi neşenizi ; keyfinizi ve mutluluğunu paylaşmak için geldik. Dilerim ki bütün yılınız böylesine neşeli  ve eğlenceli geçer? diyerek  kutladı.

Konuşmanın ardından sahne alan sanatçıların seslendirdiği müzikle Hoşdereliler coştu. Oyunlar oynandı ; hep bir ağızdan ޞarkılar söylendi. 
Bu yazı 1727 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur