27 Nisan 2010
 İzmir B.B. Spor?a ve Spora Yakışmayan Sporcular

İzmir B.B. Spor?a ve Spora Yakışmayan Sporcular

Spor müsabakalarında kazanmak kadar yenilmenin gerçek olduğu sporcunun ise bunu kabullenmesi gerekmektedir.    Türkiye?de  sporcuların  hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar ? çocukları yetiştirirken sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak değil? Esas olan Beden Eğitimi sağlamaktır. Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Mustafa Kemal Atatürk?ün ?Ben Sporcunun zeki? çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.?  demesi  boş bir ifade değildir.

Maçın 4. Periyodunun başından itibaren Başakşehirspor oyuncularına karşı sert bir mücadele sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyespor oyuncuları karşılaşmanın bitimine 14 saniye kala Serdar Gündüz diskalifiye edilmesine sebep oldu. Maçın son anlarında yaşanan olaylar ise spor ve sporcuya yakışmayan cinstendi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Yiğithan Kırhan soyunma odasında eline geçirdiği demir sopayla  sahaya  tekrar dönüp? Başakşehirsporlu oyuncu Mete Felek ;in üzerine fırlattı.  Bunun ardından saha karıştı ve müsabaka 25 dakika durdu.

Olayların büyümesi üzerine sahaya giren polis? kavga eden sporcuları ayırdı. Olayların durulmasının ardından  Faul atışı kazanan Başakşehirspor  oyuncularına bu kez rakip takımın yedek oyuncuları saldırdı ve saha ikinci kez karıştı . Polisin oyuncuları yeniden sakinleştirmesinin ardından Başakşehirspor  faul atışlarını sayıya çevirdi ve maçı 92-81 kazandı.  Kaybetmeyi hazmedemeyen İzmir Büyükşehir Belediyespor oyuncuları sandalyeleri sahaya fırlattı. Başakşehirspor taraftarlarına da saldırdılar.

Basketbol İkinci Ligi ;ne çıkmayı başaran Başakşehirspor? olaylar nedeniyle şampiyonluğu kutlayamadı. Polis? iki kez olay çıkartan İzmir Büyükşehir Belediyespor oyuncularını sahadan çıkarttı. İkinci lige çıkmayı başaran Başakşehirspor oyunculuları güvenlik nedeniyle bir süre sahada tutuldu.

Maçta yaralanan Başakşehirsporlu Basketbolculardan  Cahit Turan  Alanya Devlet Hastanesinden  işlev göremez raporu verildi. Türk Basketboluna yakışmayan bu saldırgan tavırlarla ilgili olarak federasyon bazında ve adli olarak davacı olduklarını belirten Başakşehirsporlu yöneticiler? olayların takipçisi olacaklarını belirttiler.

İşte Maçın Son Anlarındaki Görüntüler




www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1632 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur