17 Nisan 2010
En Güzel Örnek Hz. Muhammed

En Güzel Örnek Hz. Muhammed

Konuşmacı olarak Abdullah Yıldız ; Ahmet Bulut ; Dursun Ali Taşçı?nın katıldığı konferansa Başakşehirliler büyük ilgi gösterdi. En Güzel Örnek Hz. Muhammed" konulu Konferansa Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu ; Başakşehir Belediyesi Kültür Müdürü Haluk Dikbaş ; Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gündoğdu ; Saadet partisi Başakşehir İlçe Başkanı Yusuf Güşen ; Başakşehir Kızılay ޞube Başkanı İlyas Bilen ; Başakşehir Mahalle Muhtarımız M. Fatih Yıldırım ; Başakşehir STK Platformu Yöneticileri ve Üyelerinin de Yoğun ilgi gösterdiği gece salonu dolduran Başakşehirlileri  vahiy iklimini hissetiren duygular kapladı.

Gecede Kültür Evi Derneği Muammer Çınar Müslümanların nemelazımcı olamayacağını bir birlerine hakkı ve sabrı tavsiye etmeleri gerektiğini vurguladı. Hayırlı işlerde bir yoksak yerimizin boş kalacağını bilmemiz gerekir. Gayret gösterdiğimiz takdirde Allahın önümüzü açacağına ; karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmak gerektiğine ; yaşadığımızda güneşin doğduğu ve karanlığın ortadan kaybolduğuna şahit olduğumuz gibi  kötülüklerinde sona ereceğini bilmemiz gerekir ; dedi. İslam?ın sosyal hayattan soyutlanamayacağını ve birlikte yaşanması gerektiğini belitti.

Amacımız  bizi biz yapan insani kültürel   değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak. Müslüman erkeklerin ve Müslüman kadınların birbirlerinin velileri olduğunu ve birbirilerine hakkı ve sabrı tavsiye etmeleri gerektiğine inanarak periyodik olarak Kültürevi derneğimizde eğitim çalışmalarımız devam etmektedir ; dedi. Zira her birimizin gücü imkanı ve aklı oranında iyiliği yayma ve kötülüğü engelleme görevi bulunmaktadır. Bunu tek başımıza değil birlikte yapmalıyız. Sahada siz iyiler olmadığınız sürece başka kötüler olacaktır. Bunun vebalini hepimiz hissetmeliyiz. Hz. Adem ile ޞeytan arasında başlayan ; Habil ile Kabir arasında devam eden Hak Batıl mücadelesi değişik zaman ve formatlarda devam etmiştir. Bu mücadelede hakkın yanında olmalıyız ; dedi.

Başakşehir Kültürevi derneğinin düzenlemiş olduğu  ?En Güzel Örnek Hz. Muhammed? konulu konferans Abdullah Yıldız ; Ahmet Bulut ; Dursun Ali Taşçı?nın peygamberin hayatından pasajlar sunduğu sunumları ile salonu dolduran insanlara yeniden yaşama anlamlar vererek yaşamak gerektiği konusunda derin bir bilinç oluşturdu.

www.BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 1731 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur