22 Mart 2010
Kutupder Bakan Eker ;le Tarım Politikalarını Görüştü

Kutupder Bakan Eker ;le Tarım Politikalarını Görüştü

Başakşehir KUTUPDER Başkanı Murat ÇALIK? Tarım Bakanı Mehdi EKER? i makamında ziyaret ederek? tarım politikalarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye?nin çok zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Murat ÇALIK? Anadolu?nun en önemli özelliğinin çok farklı coğrafik özellikleriyle çok farklı nimetler yetiştirilebilmesi olduğunu belirterek? ?Tarım politikalarımızda farklılaştırma ve iyileştirme yapılabilirse? Türkiye? hiçbir açıdan hiçbir ülkeye bağımlı kalmaz.

Çalık; Gıdada çeşitlendirmeye gidebilirsek? çiftçinin bu çeşitlendirmeye ayak uydurmasını sağlayabilirsek ve Anadolu?nun her karış toprağını nasıl verimli kullanabileceğimizle ilgili çalışmalar gerçekleştirebilirsek? Türkiye? gerçekten dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline gelebilir? açıklamasını yaptı.

 Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi EKER de? tarım sektörünün ayağa kalkması ve istikrarlı bir gelişme göstermesi için yoğun bir çalışma başlatıldığını belirterek? ?Bu kapsamda? tarımsal

Göstergeleri makul bir seviyeye getirmeyi üretim yapamaz hale gelen çiftçilerimizi tekrar üretime döndürmeyi öncelikli hedef olarak görüyoruz ?dedi.

Hükümet olarak? tarım sektörünün önünü açan? tarım sektörünü geliştiren? tarım ve sanayi entegrasyonunu sağlayan bir siyaset izlediklerini açıklayan Eker? Tarım Bakanlığı? nın icraatlarını Kutupder ?e açıkladı.

?211 bin üreticiyi hapisten kurtardık? Hükümete geldiklerinde çiftçiyi üzerine yıkılan borçları temizlemeye çalışır bir halde bulduklarını dile getiren Mehdi EKER? Ziraat Bankası?na ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlu toplam 211 bin üreticiyi hacizden? hatta hapis tehlikesinden kurtardıklarını? kredi borçlarını ödeyemeyen 765 bin üreticinin 1 katrilyon 500 trilyon liralık borcunu sildiklerini söyledi. 2002 yılında yüzde 59 olan zirai kredi faiz oranlarını 2005 yılında yüzde 20?ye indirildiğini?? Tarım Can Suyu? adı altında düşük faizli tarımsal kredi kullandırma imkânı sağladığını? sübvansiyonlu kredi faiz oranlarının kredi konularına göre yüzde 8 ila yüzde 15 Aralığına çekildiğini anlatan Bakan Eker? ?2002 yılı sonunda Ziraat Bankası tarafından üreticiye verilen krediler 227 trilyon liraydı. 2005 yılı Eylül ayı itibari ile 589 bin üreticimize yaklaşık 2 katrilyon 500 trilyon lira

(2. 5 milyar YTL) kredi kullandırdık. Artık üreticimiz gerçekten üretecek hale geldi? dedi.
Bu yazı 1621 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur