12 Şubat 2010
Tarihi Değiştirecek Cesaret Kadınlardadır.

Tarihi Değiştirecek Cesaret Kadınlardadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nazife İlhan ; Başakşehir?in yeni kurulan bir ilçe olduğunu? parti içi kaynaşma ve teşkilatlanma tamamlanmadan bir seçime girildiği? Mehmet Kaban?ın Belediye Başkanlık adaylığı sürecinde birbirimizle tanışma fırsatı yakalamıştık. 2011 seçimleri için daha aktif daha planlı çalışma imkanı yakalayacağız çünkü hepimiz yeni yeni kaynaşıyoruz. Bundan sonra daha yoğun ve daha sık bir araya geleceğiz. Bu kaynaşma toplantısında emeği geçen ve davetimizi kırmayıp buraya gelen  herkese teşekkür ediyorum. dedi

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat Konuşmasında:  Kadın kollarının organize ettiği ilçemizin ihtiyacı olan bu toplantıdan dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum . kongre sürecinde belittiğimiz gibi içe yönelik değil de dışa yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi belirtmiştik. İşte bugün kadın kollarımız çalışıyor ve mahalle birimlerinde çalışmalarını arttırarak devam edecektir.

Ben bu gün kadınların toplumsal hayattaki  yeri  ile ilgili birkaç şeyi belirtmek istiyorum. Yaşadığımız dünyada cinsiyet temelli eşitsizliklerin çok fazlasıyla yaşandığını görebiliyoruz. Tabi ki buna sebep olan birkaç şey var. Kadının ekonomik ve soyal hayattaki pozisyonu gereği. Fiziksel anlamdaki yeri gereği? doğurgan? ana olmas?ı anaç olması. Bir çocuğa bakabilme ihtiyacı söz konusu olduğu gerekçesiyle iş hayatındaki rolünün geri planda kalması. Diğer taraftan dinlerin kadınlara biçtiği farklılıkların olması. Toplumsal ve sosyal alandaki farklı kodlamalar. Bunların hepsi kadına yönelik çeşitli eşitsizliklerin oluşmasına yol açıyor. Temelde baktığımızda  endüstri devrimiyle  Avrupa?da ki aydınlanmanın başlamasıyla yavaş yavaş ön plana çıkartıldı. Kadın haklarıyla ilgili mücadelelerinde arttığını görmekteyiz. Kadın hakları mücadelesi aynı zamanda insan hakları mücadelesidir?  bundan ayırmak mümkün değildir. Kadınların toplumsal hayattaki rolünün artması gerçek  yerine  kavuşma mücadelesini bir insan hakları mücadelesi olarak algılarsak o şekilde kurgulayıp mücadele  yöntemlerini belirlersek daha doğru sonuçlar elde ederiz.  Türkiye hepinizin bildiği gibi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. Cumhuriyetimizin kurucuları  kadını toplumsal hayatta belli bir yere getirdi. Tabi bu gün kadınlarla ilgi bu hakları yeterli görmememiz gerekiyor.  Bu problemler halen devam ediyor. Bunlar nedir? Bu gün  kadına yönelik bir cinsiyet ayırımı söz konusu. Eşit işe eşit ücret artık kadınlar tarafından dillendirilmeli. Kadına yönelik eğitim alanında bir esneklik tanınmalı ev kadınlarının eğitimsiz olduğu hatta tarım toplumunda yaşayan kadılarıda sayarsak onlara karşı bir eğitim esnekliğinin düşünülmesi gerekir.  Çalışan kadınların çocuklarına ücretsiz bakılma hakkı istenmeli.  Bu bir çok kadını ekonomik hayata katar? hayata katılan kadında daha çok özgürleşir. Ne yazık ki cinsel sömürü ve dejenerasyon sebebiyle reklam ve medya kanalıyla kadının bir meta olarak kullanılıyor? buna fazlasıyla karşı çıkmalıyız. Kadın hakları mücadelesi bir insan hakları mücadelesidir cumhuriyetin bize açtığı imkanlarla çağdaş medeniyetler seviyesine gitmeliyiz diye düşünüyorum.

İlçemiz açısından kadın örgütlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  ޞairinde dediği gibi

Dayarsam sırtımı bir kadına dayarım
Çünkü çok daha mert ve dürüsttür onlar
Çoğu zamanda daha samimidirler

ޞunu da vurgulamak gerekir sanıldığının aksine  kadınlar her zaman daha cesurdur.Tarihi değiştirecek cesareti kadınlarda buluyorum.  Ben tarihi değiştirecek cesaretinizi alkışlayarak konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Dedi.

www.BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 1637 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur