12 Ocak 2010
Nüfus Müdürlüğü Bahçeşehir ޞubesi hizmete açıldı

Nüfus Müdürlüğü Bahçeşehir ޞubesi hizmete açıldı

Başakşehir 5. Etap 2. Kısım Yunus Emre Bulvarı Hükümet Konağı?nda bulunan Nüfus Müdürlüğü hizmet binasına -ޞahintepe ; Bahçeşehir ; Altınşehir gibi mahallelerde ikamet eden vatandaşların- ulaşımda yaşadığı zorluklara kolaylıklar getirmek amacıyla ; Başakşehir Kaymakamlığı Nüfus Müdürlüğü ; Bahçeşehir?de Nüfus ޞefliği binasını hizmete açtı.

Bilindiği gibi vatandaşların nüfus ve vatandaşlık işlerinde yükümlülüklerini yerine getirmemeleri ; aykırı veya geç bildirimde bulunmalarına para cezası uygulanıyor. Vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü?nün Bahçeşehir?de bir şube açmasından oldukça memnun.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere ; nüfus ve vatandaşlık işlerinde kanun gereğince yükümlülüklerini yerine getirilmeyen işler için uygulanacak para cezaları ise:

Doğum olayını geç bildirmenin ;  nüfus veya aile cüzdanını kaybetmenin cezası 63 TL (peşin ödenmesi durumunda para cezası 47.25TL olarak tahsil edilecek.)

Adres beyanında bulunmamanın cezası 329 TL (peşin ödenmesi durumunda para cezası 246.75TL olarak tahsil edilecek.)

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmanın ise cezası 660 TL (peşin ödenmesi durumunda para cezası 495 TL olarak tahsil edilecek.)  olarak uygulanacak.

Ülkemizde doğum olayları 30 gün ; evlenme ve ölüm olayları 10 gün ; adres değişikliklerinin ise 20 gün içinde Nüfus Müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor.

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1768 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur