23 Aralık 2009
Başakşehir Devlet Hastanesi Hangi Acil Vakalara Bakabirlir? Hangisine Bakamaz?

Başakşehir Devlet Hastanesi Hangi Acil Vakalara Bakabirlir? Hangisine Bakamaz?

Bence artık Başakşehir Devlet Hastenesi  acil vakalarda ne yapabilir ne yapamaz şeklinde bir yazıyı internet  sitesinde yayınlamalı.

Başakşehir sakinleri daha H1N1 virüsünden ölen Betül Bilgili?nin şokunu atlatabilmiş değil ; bu gün yaşanan 2 aylık hamile Saime Kazancı?nın ölümü ve benim başımdan geçen olay ;  benim bu konuda bir şeyler yazmamı gerektirdi.  

Zira çok değil daha dün 1.5 yaşında  kendi çocuğum bir ihmal sonucu eline geçirdiği çamaşır suyu şişesinden acı tadını alınca ağlayarak elinden bıraktı. Farkına vardığımız anda apar topar Başakşehir Devlet Hastanesine gittik ancak hiç bir müdahale yapılmadan Çocuk Cerrahisi bölümü olmadığı gerekçesiyle acil servisten bizler Çapa Üniversite Hastanesine  yada Bağcılar Devlet Hastanesine gitmemiz yönünde yönlendirildik. KBB doktoru bizim ufaklığın  ağzına baktı tahriş olmadığını ancak kendi bakmalarının yetmeyeceğini   çocuk cerrahi bölümün incelemesi   gerektiği onun içinde en yakın hastaneye gönderildik oda Bağcılar Devlet Hastanesi oldu. Başakşehir Devlet Hastanesinden çıkmadan Bağcılar Devlet Hastanesini Aradık Çocuk Cerahisi bölümü olup olmadığını telefonla öğrendik var dediler. Bağcılar Devlet Hastanesine gittiğimizde  bu hastanede endoskopi cihazı olmadığı gerekçesiyle bakamayacaklarını dolayısıyla oradan Bakırköy  Yeni Mahallede yönlendirildik  maalesef  Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde aynı cihaz sorunuyla karşılaştık en sonunda artık boğazımız  yutkunurken düğümlenmeden Çapa Üniversite Hastanesine yetiştik. Hemen çocuk yoğun bakıma alındı ; film çekildi ciğerleri sağlam çıktı ; yapılan muayeneler sonucu çocuğun tadına baktığı ancak içmediği doktorlarca tespit edildi. Ancak bu koşturmaca 2 saat sürdü o hastane senin bu hastane benim.

3 hafta sonra kontrole gideceğiz  ya içseydi ve hayatı boyunca kalıcı bir rahatsızlığı olsa biz kendi hatamızdan kendimizi affedemezdik ancak bu hatalar silsilesini de yaşatanları da affetmezdik.   

İnsan hayatı çok ucuz elbet bizim bir hatamız var çamaşır suyunu çocuğun yetişeceği bir noktada bırakmak ancak doktorların hastayı hangi hastaneye sevk edeceklerini bilmemeleri  cihazın olmaması gibi  sorunlar zinciri çözülür mü bilmem

Gerçekten çok merak ediyorum Başakşehir Devlet Hastanesi hangi acil vakalara müdahale eder hangisine edemez.

Mehmet Hammutoğlu / BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 5478 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur