14 Aralık 2009
Engelsiz ulaşım

Engelsiz ulaşım

Özellikle bedensel engelli vatandaşların sağlık kuruluşlarına ulaşımları başta olmak üzere ; istedikleri yerlere ulaşımlarını ; engelsiz hale getirmek amacıyla özel olarak tasarlanmış araçlar 4 tekerlekli sandalye kapasiteli.

Kontrol veya tedavileri için sağlık kurumlarına gitmek isteyen veya düğün ; nişan ; bayram ve sosyal-kültürel etkinlikler gibi bir yerden bir yere ulaşmak isteyen engelli vatandaşlar ; Başakşehir Belediyesi?nin 622 60 00 nolu telefonundan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü?nün ilgili birimini (dahili 6171) arayarak bu hizmetten yararlanabiliyor.

Engelli vatandaş veya aileler ; gidilecek yer ve saati konusunda Başakşehir Belediyesi?ne bilgi veriyorlar ve Engelsiz Ulaşım aracı da verilen saatte vatandaşı ve varsa refakatçisini alarak istenilen yere götürüyor ve istenilen zamanda da yeniden evlerine ulaşımını sağlıyor ve Başakşehir?de engelliler için ulaşım ; engelsiz hale getiriliyor. Sağlıklı bir planlama yapılabilmesi için engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ; taleplerini -mümkün olduğunca-  bir gün öncesinden bildirmeleri gerekiyor.

Başakşehir sınırları içinde yaşayan engelli vatandaşların istekleri ; ulaşımda yaşadıkları zorluklar dikkate alınarak uygulamaya konulan bu hizmetten engelle vatandaşlar oldukça memnun. 

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1801 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur