24 Kasım 2009
AVM ;ler nabız tuttu ; Sarar Zara ve LCW önde çıktı

AVM ;ler nabız tuttu ; Sarar Zara ve LCW önde çıktı

ALIޞVERİŞž Merkezi Yatırımcıları Derneğinin (AYD) ; GfK Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirdiği ?Alışveriş Merkezlerinde En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakende Markaları? araştırması sonuçlandı. 10 kategori ile En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakende Markaları ; kadın tekstil kategorisinde Zara ; erkek tekstil kategorisinde Sarar ; çocuk kategorisinde LCW ; ayakkabı-çantada Nine West ; kişisel bakım-kozmetik kategorisinde Tekin Acar ; restoranda Köfteci Ramiz ; kafe kategorisinde Mado ; dekorasyon-mobilya kategorisinde Paşabahçe ; elektronik (üretici perakende) kategorisinde Sony ; elektronik (perakende) kategorisinde Teknosa oldu. Araştırma ; 5 Eylül-2 Kasım 2009 tarihleri arasında ; İstanbul ; Ankara ; İzmir ; Antalya ; Adana ; Bursa ; Trabzon ; Gaziantep ; Diyarbakır ; Denizli ve Konya?da ; 18-55 yaşları arasında AVM ziyaretçisi (en az iki haftada bir ziyaret eden) 1275 kişiyle yapıldı.
Krizden çıkış başladı
Araştırma sonuçlarını Kapalıçarşı?da açıklayan AYD Başkanı Hakan Kodal ; 2009 yılının ilk 6 ayının sektör açısından keyifli bir dönem olmadığını ; ancak toparlanma sürecine girildiğini dile getirerek ; eylül ayı AVM cirolarının ; son 2 yılın en yüksek düzeyini yakalamasının da bunun göstergesi olduğunu söyledi. Kodal ; ekim ayında düşüş yaşanmasına rağmen kasım ve aralık aylarının iyi olmasını beklediklerini ifade ederek ; krizden çıkışın başladığını ; ancak 2009 ve 2010 yıllarını ; 2005 ve 2006 yılları gibi değerlendirmemek gerektiğini belirtti. Ekonomideki sorunların tüketiciyi etkilediğine değinen Kodal ; ?En azından ; ziyaret sayılarındaki artış ; cirolardaki artış ; yavaş yavaş hayatın normale döndüğünün göstergesi? dedi.
Kodal ; yatırımlarda geçen yıldan bu yana yavaşlama olduğunu belirterek ; başlamış projelerin devam ettiğini ; ancak yeni yatırımlarda ciddi bir durmanın söz konusu olduğunu kaydetti

Kapalıçarşı onarılacak yeni nesli de çekecek

KAPALIÇARޞI Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat ; Kapalıçarşı?nın 75 bin metrekareyi kapsayan ve maliyeti 150 milyon Euro?yu bulacak onarımına ilişkin bilgi verirken ; amaçlarının çarşıyı eski haline döndürüp ; yerli müşteriyi buraya çekebilmek olduğunu ; yeni neslin çarşıyı bilmediğini söyledi.

En Beğenilen 10 marka

Kadın giyimi: Zara
Erkek giyimi: Sarar
Çocuk giyimi: LCW
Ayakkabı-çanta: Nine West
Kişisel bakım-kozmetik: Tekin Acar
Restoran: Köfteci Ramiz
Kafe: Mado
Dekorasyon-mobilya: Paşabahçe
Elektronik
(üretici
perakende): Sony
Elektronik (perakende): Teknosa
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tüketici AVM ;lerin en iyilerini belirledi
 
ALIޞVERİŞž Merkezi Yatırımcıları Derneği ;nin (AYD) ; GfK Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirdiği ;AVM ;lerde En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakende Markaları ; araştırması sonuçlandı.   5 Eylül-2 Kasım 2009 tarihleri arasında ; İstanbul ; Ankara ; İzmir ; Antalya ; Adana ; Bursa ; Trabzon ; Gaziantep ; Diyarbakır ; Denizli ve Konya ;da ; 18-55 yaşları arasında AVM ziyaretçisi (en az iki haftada bir ziyaret eden) bin 275 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçları ; Kapalıçarşı ;da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

ÇOCUKTA LCW ÖNDE
10 kategori ile En Beğenilen ve Tercih Edilen Perakende Markaları ; ;Kadın Tekstil ; kategorisinde Zara ; ;Erkek Tekstil ; kategorisinde Sarar ; ;Çocuk ; kategorisinde LCW ; ;Ayakkabı-Çanta ; kategorisinde Nine West ; ;Kişisel Bakım-Kozmetik ; kategorisinde Tekin Acar ; ;Restoran ; kategorisinde Köfteci Ramiz ; ;Kafe ; kategorisinde Mado ; ;Dekorasyon-Mobilya ; kategorisinde Paşabahçe ; ;Elektronik (üretici perakende) ; kategorisinde Sony ; ;Elektronik (perakende) ; kategorisinde Teknosa oldu. AYD Başkanı Hakan Kodal ;  sektörde eskisi gibi yüzde 35-40 ;lık büyümeler olmasa da krizden çıkışın başladığını düşündüklerini ifade etti.

En iyi markalar:
Kategori Marka
Kadın Tekstil  Zara
Erkek Tekstil Sarar
Çocuk LCW
Ayakkabı-Çanta Nine West ;
Kişisel Bakım-Kozmetik Tekin Acar
Restoran Köfteci Ramiz
Kafe Mado
Dekorasyon-Mobilya Paşabahçe
Elektronik (üretici) Sony
Elektronik (perakende) Teknosa

EYLÜLDE CİROLAR ARTTI

2009 ;un ilk 6 ayının sektör açısından keyifli bir dönem olmadığını ; ancak toparlanma sürecine girildiğini dile getiren AYD Başkanı Hakan Kodal ; eylül ayı AVM cirolarının ; son 2 yıllık en yüksek ciroyu yakalamasının da bunun göstergesi olduğunu söyledi. Kodal ; ekim ayında düşüş yaşanmasına rağmen kasım ve aralık aylarının iyi olmasını beklediklerini ifade ederek ; krizden çıkışın başladığını ; ancak 2009 ve 2010 yıllarını ; 2005 ve 2006 yılları gibi değerlendirmemek gerektiğini belirtti. Yatırımlarda geçen yıldan bu yana yavaşlama olduğu bilgisini veren Kodal ; geçen yılın AVM ;lerde toplam kiralanabilir alan olarak toplam 4 ;8 milyon metrekare ile kapandığını ; bu yılı 5 ;7-5 ;8 milyon metrekare civarında bitirmeyi öngördüklerini söyledi.

Akşam
Bu yazı 1787 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur