23 Ekim 2009
Aydi mağazaları yıl sonunda 50 şubeye ulaşacak!

Aydi mağazaları yıl sonunda 50 şubeye ulaşacak!

Yıllarca çeşitli mağazalara ve markalara fason imalat yapan üreticiler ; artık kendi markalarıyla ayakkabı indirim marketleri kurmaya başladı.

Bunlardan biri de 23 yıldır sektörün içinde yer alan işadamı Bekir Aydın. Ayakkabının başkenti İstanbul Gedikpaşa ;da üretim ve toptancılıkla işe başlayan Aydın ; yıllarca çeşitli markalar için imalat yaptı. Kiler ; İsmar ; Carrefoursa ; Metro ve BİM gibi süpermarket zincirlerinin ayakkabı reyonlarını işletti. Ayrıca Collezione ; DeFacto ; Colin ;s gibi moda markalarına da ayakkabı ve çanta üretti. Artık kendi markasına sahip olmak isteyen Bekir Aydın ; geçen yıl ayakkabı ve discount (indirim) kelimelerinin birleşiminden oluşan Aydi mağazalarını kurdu. Süpermarket tarzında tasarlanan Aydi şubelerinde erkek ; bayan ve çocuk gruplarında her türlü ayakkabı ; terlik ; çanta ve aksesuar bir arada bulunuyor. ޞirketin bugün ve yarın açılacak Van ; Derince Kipa AVM ; Kırklareli Kipa AVM ve Keşan Kipa AVM şubeleri ile mağaza sayısı 41 ;e ulaşacak. Aydi Genel Müdürü Bekir Aydın ; yıl sonunda 50 ; 2014 yılında ise bayilerle birlikte 500 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Düşük kâr marjı ile yüksek satış hacimlerine ulaşacaklarını anlatan Aydın ; "Artık başka firmalara üretim yerine kendi markamızla büyüyeceğiz." dedi.

Büyüme planlarında yurtdışına açılmanın da bulunduğunu ifade ederken ; "Almanya ;da ayakkabı ihracatına başladık. Gelecek yıl bu ülkede 4 noktada Aydi şubesi açacağız. Ayrıca bunu Makedonya ; Bulgaristan ; Bosna-Hersek ; İran ve Azerbaycan izleyecek." açıklamasını yaptı. Sattıkları tüm ürünlerin Türkiye ;de üretildiğini vurgulayan Aydın ; mağazalarında tek bir Çin malı ayakkabı bile bulunmadığını aktardı. Mağaza açtıkları her noktada yeşil kartlı vatandaşlara 100 ila 500 çift arasında bedava ayakkabı dağıttıklarını ; bazı yerlerde ise ilk gün 1 TL ;ye satış yaptıklarını dile getiren Bekir Aydın ; "Yine bu yaz okulların kapanması ile takdir ve teşekkür belgesini getiren öğrencilere de ayakkabı hediye ettik." diye konuştu. Aydın ; önümüzdeki günlerde şeker hastaları ve ayağında nasır olanlar için özel ayakkabıların üretim ve satışına da başlayacakları bilgisini verdi.

Necip Çakır/Zaman Bu yazı 2107 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur