08 Eylül 2009
Başakşehir ;i sel vurdu

Başakşehir ;i sel vurdu

İstanbul ;u vuran sel faciasından en büyük payı Başakşehir aldı.
İstanbul İkitelli ;deki TIR garajında kaybolan 4 kişinin cesedine ulaşılırken? Halkalı ;da ölenlerin sayısı 7 olarak açıklandı

Dün Tekirdağ ;da ölümlere neden olan sel felaketi bugün de İstanbul ;da 11 kişinin ölümüne yol açtı. Son iki günde sel felaketi nedeniyle ölenlerin sayısı böylece 20 ;ye yükselmiş oldu.

İstanbul İkitelli ;deki TIR garajında kaybolan 4 kişinin cesedi bulundu. Halkalı ;da son açıklamalara göre 7 kişinin cesedine ulaşıldı.

TIR garajında bulunanlar sabah kurtarılmak için imdat çağrısı yapmışlardı. Ancak üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen bölgeye yardım ulaştırılamadı. Bir süre kaybolan ve haber alınamayan kişilerin daha sonra cesetlerine ulaşıldı.

Bölgede havadan ve karadan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DERELER TAޞTI? YOLLAR KAPANDI

İkitelli Basın Ekspres Yolu ;ndaki dere ve Bağcılar ;daki Tavukçu Deresi taştı. Özellikle Bağcılar ve Başakşehir ;de çok sayıda ev ve işyerine doldu. Yüzlerce araç sel sularında sürüklendi. Karayolunda yer yer 2 metreyi bulan sel sularında mahsur kalanlar? araçların üzerine çıkarak yardım beklemeye başladı. Belediye? Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri mahsur kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İtfaiye ekipleri su tahliyesi ve kurtarma çalışmalarına yetişmekte zorlandı. Habipler yolu üzerinde bulunan İstanbul Ulaşım A.ޞ. de sular altında kaldı. Habipler ;de bulunan eski Edirne asfaltı? araç trafiğine kapatıldı. ޞehirde sağanak da itfaiyenin su tahliyesi ve kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

İstanbul TEM otoyolunda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlar olay yerine getirilen botlarla kurtarılmaya çalışılıyor. Kurtarma çalışmaları zor şartlarda sürüyor.

VALİ ;DEN UYARI: YAОIޞLAR DEVAM EDECEK

İstanbul Valisi Muammer Güler? İstanbul ;u felç eden yağış ile ilgili olarak basına bilgi verdi. İstanbul ;da son yıllarda hiç yaşanmayan bir doğal afet yaşandığını söyleyen Güler? etkili yağışın yarın da İstanbul ;da sürmesinin beklendiğini söyledi.

Güler? yağışın can ve mal kaybına neden olduğunu söyleyerek? "İstanbul ;da son yıllarda hiç yaşamadığımız bir doğal afet yaşandı. Geçen yıl Eylül ayının tamamında 44 kilogram yağmur yağmışken? uzun yılların Eylül ayının ortalaması 35 kilogram iken? sadece dün ve bugün 220 kilogram yağmur yağdı" dedi.

Bu yazı 5125 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur