26 Temmuz 2009
  Başakşehir 2. Etap? ta ?Çanak Anten Kirliliği?  Bitiyor.

Başakşehir 2. Etap? ta ?Çanak Anten Kirliliği? Bitiyor.


İşte alınan kararla ilgili detaylar;

Bilindiği gibi ; 2. etap? ta çanak antenler ile ilgili kirliliği bitirmeye yönelik yapınan çalışmalar kapsamında ; Toplu Yapı Yönetim Kurulu? nun 10/07/2007 tarih ve 107 nolu kararı ile; 48 TV kanalının bazı kat maliklerimiz tarafından yetersiz bulunması nedeniyle ; her bloğa Türksat ; Hotbird ; Eutlesat (Digitürk) uydu sisteminden yayın yapan bütün kanalların seyredilmesine imkan veren sistemin kurulmasına 62 bloğun çatılarına çanaklar yerleştirilmesine karar verilmişti.

2. Etap? ta daha düzenli ; kaliteli ve alternatifli TV yayınlarının izlenebilmesine imkan veren uygulanan ?Uydu TV? Proje çalışması nedeniyle ; sisteme geçerek yayınları alan ;

B bloklardan 273 ;
D Bloklardan 339 ;
E Bloklardan 73 ; olmak üzere toplam 685 sakinimiz bulunmaktadır.

Alternatifli ve çoğunluklu TV yayınlarının uydudan düzenli ; net ve sorunsuz izlenmesine imkan veren Uydu sisteminin kurulma çalışmalarından sonra ; Toplu Yapı Yönetimi ; ?Çanak Anten Kirliliği? ni 2. Etap? ta nihayete erdirecek ; mantolama yapılan binalarda ; mantolamaya zarar veren ayrıca komşuluk haklarına uygun olmayan Çanak Antenler konusunu 24/07/2009 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirilmiştir.

Karar 1 : Yönetim Kurulu ; Çanak Antenlerin kaldırılması ile ilgili kararına ; Toplu Yapı Yönetim Planı? nın 49. maddesinin (i) fıkrası gereğince (Toplu Yapı Yönetim Kurulu müsaade etmedikçe ; blok yapının ön ve arka cephelerine ; bağımsız bölümlerin pencere ; balkon ve teraslarına dışarısına görünen ve dışarı sarkan levha ; çanak anten veya tabela asamazlar) gerekçe oluşturmaktadır. Alınan kararda çanak antenlerin 17 Ağustos 2009 tarihine kadar kat malikleri tarafından sökülüp kaldırılmasına ; kaldırılmadığı takdirde yönetim tarafından sökülüp kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi.

Karara istinaden ; blok yapının ön ve arka cephelerine ; bağımsız bölümlerin pencere ; balkon ve teraslarına dışarısına görünen balkonlarında çanak anteni bulunan sakinlerimiz yazı ile bilgilendirildi. ; çanak antenleri sökmeleri istendi.

Sakinlerimizin ; daha nezih 2. Etap için gösterecekleri nezaket anlayıştan dolayı tebrik eder ; çalışmaları yürüten Toplu Yapı Yönetimi? ne başarılar dileriz.

Başakşehir Rehberi
Bu yazı 2008 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur