24 Temmuz 2009
Tatil Esnafın Yüzünü Güldürdü

Tatil Esnafın Yüzünü Güldürdü


Piyasalar Hareketleniyor
Küresel kriz önce Amerika ;yı ardından da tüm dünyayı salladı. ޞu sıralar ; ekonomiler küresel krizin izlerini silmeye çalışıyor. Bu çabayla birlikte az da olsa piyasalardaki hareketlilik arttı. Türkiye ;de de durum her geçen gün daha iyiye gidiyor. İyileşme ticarette de kendini gösteriyor.

Alışveriş Merkezlerine Haziran Dopingi
Aylardır sıkıntı çeken ; karları sürekli düşen alışveriş merkezleri ; Haziran ayında rahat bir nefes aldı.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ;nin verilerine göre yılın ilk 6 ayında alışveriş merkezleri 9.5 milyar lira ciro yaptı. Üstelik küresel krize rağmen ; krizin olmadığı 2008 yılının aynı ayına göre karda gözle görülür bir artış da var.

Aynı verilere göre geçen seneye göre müşteri sayısı ise yüzde 4 düştü. Yani alışveriş merkezlerine az müşteri geldi ; ama çok para harcandı. Haziran ayında cirolar bir önceki yıla göre yüzde 4 ; bir önceki aya göre ise yüzde 2 arttı.

Artış krizden çıkışın sinyallerinden biri olarak görülüyor. Beklentiler cirolarda yakalan bu yükselişin önümüzdeki aylarda da sürmesi yönünde.

Turizmde de Yüzler Gülüyor
Sevindirici gelişmeler sadece ticarette değil. Turizm verileri de yüzleri güldürdü.

Küresel krize dirençli çıkan turizmde ; turist sayısı yüzde 1 bile azalmadı. Yılın ilk 6 ayında Türkiye ;yi 10 milyonun üzerinde turist ziyaret etti. Gelen turistlerin 1 milyon 600 binini ise Almanlar oluşturdu.

TRT Bu yazı 1997 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur