23 Temmuz 2009
Çocuklardan Başkan Mevlüt Uysal?a Sevgi

Çocuklardan Başkan Mevlüt Uysal?a Sevgi

Ailelerin de izlediği yaz spor okulu çalışmalarını yerinde denetleyen Mevlüt Uysal etrafını saran çocuklarla ayrı ayrı ilgilendi? sohbet etti ve onlarla birlikte top oynadı. Penaltı atışı da yapan Uysal? beş atıştan sadece ikisini gole çevirebildi.

Çocuklarla yaptığı sohbette? yaz okullarının sadece top oynamak? spor yapmak olmadığını? arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmenin? birlik ve dayanışma bilincini pekiştirmenin de bir aracı olduğunu ifade eden Uysal? tatil boyunca okumaları için her çocuğa kitaplar armağan etti. Çocukların sınıf ve yaşlarına göre seçilmiş ve Milli eğitim bakanlığı tarafından Temel Eserler olarak onaylanmış olan kitapları verirken Uysal: ?Bu kitapları tatil boyunca okuyacaksınız? okuduktan sonra arkadaşlarınızla değiş-tokuş yaparak daha çok kitap okumuş olacaksınız. Unutmayın önümüzdeki dönem yaz okullarına başarılı olan öğrencileri alacağız ona göre? diye konuştu.

ޞahintepe? Güvercintepe? Altınşehir Mahallelerinde bulunan ve yaz spor okulları eğitim alanı olarak kullanılan spor tesislerini teker teker gezen Mevlüt Uysal? çocuklarını izleyen ailelerle de görüştü. Teşekkürlerini ve memnuniyetlerini belirten ailelere: ?Gelecek yıllarda İnşallah daha da iyilerini yaparız. Çocuklar bizim her şeyimiz. Toplumumuzun geleceği? onları eğitimi ve başarısı için hep birlikte çalışıyoruz. Bu anlamda sizlere de? bizlere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızı beden ve zihin sağlığı açısından çok önemli olan spora yönelttiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Uysal: ?Değişik yaş grubunda 4 bin 250 çocuğumuz? şu anda? futbol? basketbol? tenis? yüzme? tekvando gibi dallarda eğitim alıyorlar. Başakşehir?de bu çalışmaların yapılabileceği tesis sayısı çok az. Buna rağmen 4 bin 250 çocuğumuza bu imkanları sağladık. Gelecek dönemde hem tesis sayısını dolayısıyla yaz okullarından yararlanacak öğrenci sayısını artırmak istiyoruz? dedi.

Yaz Spor Okulu?na katılan öğrencilerin büyük sevgi gösterdiği Mevlüt Uysal? bir süre de Tepe İlköğretim Okulu bitişiğindeki halı sahada oynanan futbol maçını izledi.

Başakşehir Rehberi Bu yazı 2038 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur