15 Temmuz 2009
BasaksehirRehberi.com?dan YouTube Destek

BasaksehirRehberi.com?dan YouTube Destek

Internet Explorer 6? piyasa çıktığı günler için iyi bir tarayıcı olabilir fakat günümüzde çok büyük oranda çağ dışı kalmış durumda. Hemen hemen hiçbir yeni nesil web standardını desteklemeyen IE6 ile ilgili en büyük sorun ise özellikle şirket bilgisayarlarında halen yaygın olarak kullanılıyor olması. Tarayıcılar konusunda pek bilgili olmayan kullanıcılar için IE6 kullanmak bir sorun değilmiş gibi görünse de? özellikle web tasarımcıları ve geliştiricileri için hazırladıkları siteleri diğer tarayıcıların yanı sıra IE6 ile uyumlu hale getirmeye çalışmak ciddi bir sorun.

Ve bu konuda ilk pes edenlerden biri YouTube oldu. Resmi olarak artık sitenin IE6 ;yı desteklemeyeceğini açıklayan YouTube? yayınladığı ufak bir mesaj ile kullanıcıları daha güncel tarayıcılardan birini kullanmaya teşvik etmeye çalışıyor. Google ;ın YouTube ;daki uyarı penceresinde ise IE8? Chrome ve Firefox 3.5 önerilen tarayıcılar arasında gösteriliyor.

YouTube?nin bu girişimini Basaksehirrehberi.com olarak destekliyoruz. İki ay gibi bir süre önce deneme yayın hayatına başlayaın Basaksehirrehberi.com internet sitemizin yazılımlarının yeni teknoloji scriptler içermesinden dolayı tanıtım yaparken zorlandığımız anlar oldu. Gittiğimiz bazı tanıtımlarda sitemizin açılmaması bizim için büyük bir prestij kaybına neden oluyordu.

Bizde yazılımımızı IE6 ile uyumlu hale getirme girişimimiz oldu ancak sitemizin bir çok yerinde kullanılan teknolojimizi eskitme hareketinden vazgeçtik. Yeni gittiğimiz tanıtımlara karşımıza çıkan IE6 Tarayıcısı olan bilgisayarların tarayıcılarını kendimiz değiştirmek suretiyle kullanıcıları yönlendirmekteyiz.

IE6 ;dan muzdarip bir internet sitesi olarak YouTube ;nin bu girişim destekliyor internet kullanıcılarının üst versiyon web tarayıcıları kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Samanyoluhaber / Başakşehir Rehberi
Bu yazı 2042 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur