15 Haziran 2009
 Adana ;dan ޞok Haber

Adana ;dan ޞok Haber

ADANA Emniyet Müdürlüğü ;nün bir yıl süren teknik takibi sonucu ele geçirilen 183.5 kilo eroinin sahibi ve şebekenin başı olduğu suçlamasıyla tutuklanan Mustafa Erol Karah ;ın? geçen dönemde CHP ;den İstanbul Bahçeşehir Belediyesi ;nde meclis üyeliği yaptığı belirlendi. Daha önce farklı illerde 3 ayrı operasyonda ele geçirilen ve şebeke liderine ulaşılamayan toplam 550 kilo eroin kaçakçılığıyla ilgili de aynı kişinin bağlantıları olabileceği şüphesiyle soruşturma yürütülüyor.

Türkiye- Hollanda bağlantılı yönetilen uluslararası uyuşturucu şebekesinin İran üzerinden yurda soktuğu eroini? Avrupa ;ya göndereceğini belirleyen Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ޞube Müdürlüğü ile Ceyhan İlçe Narkotik Büro Amirliği ekipleri? yaklaşık bir yıl süren bir çalışma başlattı. ޞebekenin her adımını kontrol altında tutan ekipler? Van ;ın Gürpınar Sınır Kapısı ;ndan yurda giriş yapan kamyonda eroin olduğu istihbaratına ulaştı. İzlemeye alınan kamyon Adana ;da durduruldu. Yapılan aramada şoför koltuğunun arkasında ?zula? olarak tabir edilen özel yapılmış bölmede? 183 kilo 500 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Kürkçüler Kapalı Cezaevi ;ne gönderilen sanıklardan Mustafa Erol Karah ;ın? uyuşturucu sevkiyatını yönettiği ve sahibi olduğu belirlendi. Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ;ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu (KOM)? ekiplerinin yaptığı araştırmada? Mardinli olan ve İstanbul ;da yaşayan Mustafa Erol Karah ;ın? Bahçeşehir Belediyesi ;nde geçen dönem CHP ;den meclis üyeliği yaptığı? 29 Mart seçimlerinde aday gösterilmediği ortaya çıktı.

Bu haber siyasi partilerimizin aday belirlemede daha seçici davranmaları gerektiği nufuzlu ve ekonomik varlıklarının değil halka hizmet üretebilme oranında değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir.

Milliyet
Bu yazı 2251 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur