09 Haziran 2009
Başakşehir ;de Toplu Mezar Yok!

Başakşehir ;de Toplu Mezar Yok!

İstanbul Valisi Muammer Güler? Kamu Düzeni ve Güveni Müsteşarlığı için adının geçtiği haberlere ilişkin " Ben de sizden işittim bu durumu. Henüz müstaşarlık kurulmadı." dedi. Gazetecilere " Beni İstanbul ;dan götürmeye niyetiniz mi var ? " espri yapan Vali Güler? " Atanaya yetkili makamlara bunları sormak lazım. İstanbul Valiliğine devam ediyorum. Vatandaşlara hizmete devam ediyorum. Bu konuyla ilgili tabii bir yorumda bulunmam doğru değil" diye konuştu.

İSTANBUL ;DA TOPLU MEZAR YERİ KAZILDIОI İDDİASI

Vali Güler İstanbul ;da olası bir deprem için Pendik ve Başakşehir ;de kazılan toplu mezar yerleriyle ilgili olarak ise? böyle bir haberin gerçeklikle ilgili olmadığını kaydetti. " Toplu mezar diye bir yer teknik olarak mümkün değil. Mezarların nerede yapılacağı? nasıl yapılacağı yönünde onun belli bir tekniği var." dedi. Güler? " İstanbul ;da 200 binden aşağı olmak üzere yeni mezar yeri ihtiyacını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili belediyeler düzenliyorlardır. Böyle bir ihtimale binayen yapılan çalışma yok " dedi.

"YAKALANMASI İÇİN GAYRETİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ "

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili de konuşan Güler? Cem Garipoğlu ;nun İbiza ;da arkadaşlarıyla çekilen görüntülerine ilişkin? " Ben izleme şansı bulmadım. Yeni tarihli olduğunu da bilmiyorum." dedi. Konuyla ilgili gereken çalışmanın yapıldığını kaydeden Güler? " İnterpol aracılığıyla yerel polisin de tekrar uyarılması gerekecektir.Elbette aranmasına da devam ediliyor. Biz de ele geçirilmesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz.Delillerin değerlendirilmesi konusu adli bir süreç olarak devam ediyor. Ama yakalanması için gayretimizi sürdürüyoruz. " dedi. Güler Ankara ;dan gelen bir ekibin cinayetin yaşandığı evde inceleme yapmasıyla ilgili ise? " Bu ilave delillerle ilgili bir arama kararı. Savcılığın talebi üzerine yapıldı.Onun değerlendirilmesini savcılık yapıyor. " dedi.

MİLLİYET Bu yazı 2277 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur