23 Temmuz 2010
Ak Parti Başakşehir ;den Basına Tebrik

Ak Parti Başakşehir ;den Basına Tebrik

24 Temmuz  2010 Basında sansürün kaldırılışının yüz ikinci yılıdır . 24 Temmuz 1908?de Türk basınından sansürün kaldırılmasından beri bugün basın bayramı olarak kutlanıyor.
 
24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı gündü. Bu nedenle 24 Temmuz Cumhuriyet Dönemi?nde Türk basınından sansürün kaldırılmasıyla basın bayramı olarak ilan edildi. Türkiye?deki basın kuruluşları zaman zaman 24 Temmuz 1908 öncesini hatırlatan dönemlerden geçtiler ama 24 Temmuz simge olarak önemini hiç kaybetmedi.
 
Bilişim çağını yaşadığımız günümüzde kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek her koşulda ; sorumluluk duygusu ile  hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak ; hangi coğrafyada olursa olsun dünyadaki gelişmeleri insanlığın bilgisine sunmak basın çalışanlarının özverili çalışmaları ile mümkün olmaktadır.
 
İletişim kavramının böylesine sınırları aştığı ; bilginin sınırsız olduğu bir ortamda ; basın-yayın kuruluşlarımız da gelişmelere kayıtsız kalmamakta ; teknolojik gelişmelere ayak uydurarak ; yaptıkları haberlerle dünyaya açılan pencere olmaktadırlar.
 
24 Temmuz?da Sansürün kaldırılmasıyla özgürleşen Basın gibi ; 12 Eylül 2010 Tarihinde de Anayasanın Halk Oylaması Sonucunda halkın tercih ettiği bir Anayasanın Oluşturulmasıyla Daha Demokratik ve Özgür Bir Türkiye Zemini Oluşturulacaktır.Anayasa değişikliği ; belirli bir zümrenin ; bir partinin projesi olmadığı ; bu paketin ; Türkiye ;nin topyekun ihtiyaç duyduğu ; talep ettiği değişimlerin önemli bir kısmını içeren ; milletin yıllardır özlem duyduğu bir Türkiye ; memleket ; millet projesidir. Vatandaşın ; 22 Temmuzda ; 29 Martta hangi partiyi tercih etmiş ; bugün hangi partiye gönül vermiş ; kime sempati duyuyor olursa olsun ; 12 Eylülde yapacağı tercihin ; siyasi partilerle ilgili değil ; kendisi ; kendi geleceği için ortaya koyacağı bir tercih olacaktır.
 
Bu vesile ile tüm basın mensuplarının "Basın Bayramını" en kalbi duygularımla kutlar ; ilkeli ; seviyeli ve başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
Bu yazı 1488 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur