07 Mart 2023
BAŞAKŞEHİR’DE AFETLERE KARŞI TOPLUMSAL BİLİNÇ ARTIYOR

BAŞAKŞEHİR’DE AFETLERE KARŞI TOPLUMSAL BİLİNÇ ARTIYOR

Başakşehir Belediyesi’ne bağlı BAŞAKAY ekipleri, toplumdaki afet bilincinin artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi’nde deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Başakşehir Belediyesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlerle alakalı bilinci artırmak için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) ekipleri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ilk önce temel afet bilinci eğitimi verdi. Ardından sınıflarına giren öğrenciler, ders esnasında siren sesi çalmasıyla çök-kapan-tutun tekniğini uyguladı. İkinci siren sesiyle birlikte sınıflar hızlı bir şekilde tahliye edildi. Öğrencilerin okul bahçesinde toplanmasıyla tatbikat sona erdi.

“Deprem anında panik yapmamamız gerekiyor”

Tatbikatta neler yaptığını anlatan 11. sınıf öğrencisi Buse İyigün, “Bugün okulumuzda bir tatbikat gerçekleştirildi. Bizlere sakin kalmamız ve depremin bitmesini beklememiz gerektiği söylendi. Evlerimizde mutlaka bir deprem çantamızın olması ve eşyaların mutlaka sabitlenmesi gerektiği anlatıldı. Deprem anında panik yapmamamız gerekiyor. Panikle hem kendimize hem de yanımızdakilere zarar verebiliriz.” diye konuştu.

“Ülke olarak yardımlara devam edelim”

Kahramanmaraş depremlerinden çok etkilendiğini ifade eden 12. sınıf öğrencisi Sinemis Cerrah, “Olabildiğince yardım etmeye çalıştık. Ülke olarak yardımlara devam edelim. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi. 


 

Bu yazı 1680 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur