21 Aralık 2020
‘Yatılı’ kumar kampına baskın

‘Yatılı’ kumar kampına baskın

Bahçeşehir’deki ruhsatsız kahvehanenin bir bölümünü yatakhaneye çeviren kumarbazlar, hafta sonundaki sokağa çıkma kısıtlaması süresince aralıksız kumar oynamış...

FERİT ZENGİN Milliyet / İstanbul

Başakşehir’de ihbar üzerine polis tarafından baskın yapılan bir mahalle kahvehanesinin, yatılı kumarhane olduğu anlaşıldı.

Kahvehanede sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonları iki gün boyunca aralıksız kumar oynandığı belirlenirken, kumarhane sahibi 2 çalışanıyla birlikte gözaltına alındı. 26 kumarbaza da 83 bin 900 TL ceza kesildi.

Asayiş Şube Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, Başakşehir Bahçeşehir Mahallesi 2. kısım Avni Akyol Bulvarı’nda bulunan ve kaçak çalıştığı belirlenen bir mahalle kahvehanesinde hem pandemi kısıtlamalarının ihlal edildiği hem de kumar oynatıldığı yönünde aldığı ihbar üzerine adresi önceden izlemeye aldı. Yapılan izleme ve takip çalışmalarında, ihbarda belirtildiği gibi kahvehanenin kumarhane olarak kullanıldığını tespit eden ekipler adrese 12 Aralık gecesi baskın düzenledi. Yapılan baskında adreste bulunan ve kumar oynadığı belirlenen 26 şahıs ile kendilerine kurpiyerlik yapan 2 şahıs suçüstü yapılarak yakalandı.

Bitişiğine yapılan ve kahvehane içerisinden girişi olan yatakhane ile adeta yatılı kumarhaneye çevrilen adreste yapılan aramada, kumar parası olduğu belirlenen138 bin TL parayla, kumar oyununda kullanılan ve para yerine geçen 100 adet pul ve yine kumar oynamada kullanılan 50 deste iskambil kâğıdı ele geçirildi.

‘VARVAR’ oynadılar

Kumar parası ve kumar malzemelerine savcılık talimatıyla el koyan ekipler, yaptığı inceleme ve araştırmada, suçüstü yakalanan 26 kumarbazın Pandemi kısıtlaması doğrultusunda uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağına karşı, cuma akşamı saat 21.00 da girdikleri kumarhanede kısıtlamanın bittiği pazartesi sabahı saat 05.00 kadar aralıksız kumar oynadığını tespit etti.

Kendilerini mekana kapatarak kısıtlama boyunca VARVAR olarak adlandırılan pokere benzer bir kumar oyunu oynadıkları belirlenen 26 kumarbaza kabahatler kanununun 34’üncü maddesi ve 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince toplam 83 bin 900 TL ceza kesen polis, kahvehane ruhsatı bile olmayan mekan sahibi ile 2 çalışanını gözaltına alıp yasal işlemler için karakola götürürken, yatılı kumarhane ise haber verilen ilçe zabıta ekiplerince mühürlendi.

Bu yazı 1650 kişi tarafından görüntülendi.