21 Kasım 2020
İKİTELLİ OSB’DEN MESAİ UYARISI

İKİTELLİ OSB’DEN MESAİ UYARISI

İkitelli OSB, katılımcılarını kademeli mesai saatlerine uymaları konusunda uyararak aksi taktirde cezai işlem uygulanacağını hatırlattı. 19 Kasım 2020 Perşembe 08:28 İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bölge Müdürlüğü, bölge katılımcılarını İstanbul Valiliği’nin gönderdiği genelge ile 9 Kasım’da başlatılan kademeli mesai saatlerine uymaları gerektiği konusunda uyardı.

İkitelli OSB’nin sosyal medya hesabından ve resmi web sitesinden yaptığı duyuruda “Valilik makamıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde bölgemiz içerisinde, belirlenen mesai saati uygulamasına riayet edilmediği görülmüştür.

Konu hakkında, siz değerli katılımcılarımızın ivedi bir şekilde önlem almasını ve mesai saatlerine uyulması hususunda gereğinin yapılmasını rica ederiz” denildi. Duyuruda ayrıca Valilikçe belirlenen mesai saatine uymayanlara cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

FAZLA MESAİ DİKKATE ALINDI

İstanbul Valiliği, geçtiğimiz haftalarda OSB, küçük sanayi siteleri (KSS) ve sanayi kuruluşlarında mesai saati başlangıcı 07.00 olmak kaydıyla çalışma bitiş saatlerini belirleme yetkisinin firmaların takdirinde olduğunu duyurmuştu. Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 4 Kasım 2020 tarih ve 100 sayılı kararının 4. maddesinde organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00-16.00 olarak düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Mesai saati başlangıcının 07.00 olması kaydıyla fazla mesai veya vardiyalı çalışma yapmak isteyen firmalarımızın mesai bitiş saatlerini belirleme yetkisi kendi takdirlerindedir" denilmişti.

 

Bu yazı 1824 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur