10 Şubat 2019
Kiptaş ve Emlak Konut Yapıyor Başakşehir Belediyesi Koruyamıyor!

Kiptaş ve Emlak Konut Yapıyor Başakşehir Belediyesi Koruyamıyor!

Emlak Konut Tarafından yapılan,  Başakşehir Belediyesinin de  basına yaptığı açıklamada olduğu gibi; “İstanbul’un en Büyük  Başakşehir Millet Kıraathanesi, Başakşehir Millet Bahçesi’nde inşa ediliyor.”  3 bin m2 alana sahip olacak olan Millet Kıraathanesi’nin, önümüzdeki ay hizmete açılacağının planlandığını bizde duyurduk (HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN).  Kıraathanede kafe, restoran, 50 kişilik seminer salonu, sergi salonu, dijital kütüphane ve mescit yer alacak.



Her ne kadar halk  seçime yakın acele ile yapılan bu hizmetlerin  birer göz boyama hizmeti olduğunu görüp değerlendirse de  bizler yapılan bu kültür hizmetini takdir ediyoruz.  

Bir yandan bu kadar önemli bir adım atılırken Başakşehir  Belediyesi  Nerede!  



Neden daha önce Kiptaş’ın Sular Vadisinde yaptığı Açıkhava Anfi  Tiyatro yıllardır madde bağımlılarının yuvalanmasına terk edilmiş  durumdadır.  Belediyemizin yapacağı küçük düzenlemelerle yazlık ve kışlık kullanılabilir hale gelebilir. Ama maalesef son hali içler acısı. Yeniköy Sitesi sakinlerinin akşam saatlerinde burada toplanan gençlerden rahatsız oldukları gibi sokakta yalnız yürümekten endişe duyar hale geldiklerini ifade etmektedir.



Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılması gündeme alınan bir çok belediyenin başta Küçükçekmece Belediyesi gibi bu konuda birbirinden güzel projelere imza atarken, Belediyemiz  neden özellikle  kendi  bütçesiyle bir  tane  4. Ve 5. Etap sakinlerinin rahatlıkla kullanabilecekleri bir kütüphane planlamamıştır.  

Yerel Basın olarak temennimiz Millet Kıraathanesinin akıbetinin Sular Vadisi Açıkhava Anfi Tiyatro gibi olmasının endişesini taşımamak.

BasaksehirRehberi.com
 

Bu yazı 3612 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur