18 Ekim 2021
TOKİ İstanbul'da Başakşehir ve Esenler'e 1040 yeni konut yapacak

TOKİ İstanbul'da Başakşehir ve Esenler'e 1040 yeni konut yapacak

TOKİ'den İstanbul'da ucuz ev sahibi olmak isteyenler bu habere dikkat! TOKİ İstanbul'da 2 önemli ilçede toplam 1040 yeni konut yapmak için ihale gerçekleştirecek.

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler bu habere dikkat! Sosyal konut üretiminde vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapan TOKİ, İstanbul'un bu iki ilçesinde 1040 adet yeni konut inşaa ederek satacak!

İstanbul Türkiye'de hemen her ilde sosyal konut projeleri ile dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ, İstanbul'daki yatırımlarına hız verdi. Oluşan fiyat artışları, konuta olan talebin yüksek olması nedeniyle idare tarafından megaşehir İstanbul'a yeni konut projeleri için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda TOKİ, yen ihaleler ile İstanbul'da 1000 üzerinde konut için düğmeye basmış durumda.  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yurt genelinde hayata geçirdiği sosyal konut projelerine İstanbul'da devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlara kira ödercesine, uygun şart ve koşullarda konut üretimi sağlayan idare, İstanbul'un 2 ilçesinde 1000'den fazla konut inşa etmek için kolları sıvadı.

TOKİ İstanbul konut projeleri kapsamında şehrin iki önemli ilçesinde toplamda 1040 adet yeni konut üretimi için çalışma başlattı. Milyonların yaşadığı Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da yaşanan konut sıkıntısı artarak sürerken, devlet eliyle TOKİ tarafından yürütülen sosyal konut üretimi megaşehir'de sürüyor. Bu çerçevede İstanbul'un Esenler ve Başakşehir ilçelerinde 1040 adet yeni konut inşaa edilecek. söz konusu evlerin yapım çalışmaları için geri sayım başlarken, yüklenici firmaların belirlenmesi amacıyla hafta başında ihaleler gerçekleştirilecek.

İstanbul'da hazine arazileri üzerinde çok sayıda sosyal konut üreterek ucuz yollu ev inşaa eden ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, yeni konut projeleri için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şehrin iki önemli ilçesi olan Başakşehir ve Esenler'de TOKİ tarafından inşaa edilecek toplam 1040 adet konutun ihale süreci Pazartesi günü tamamlanacak. Yeni konutları uygun şart ve koşullarda dar gelirli ailelere satacak olan TOKİ İstanbul Başakşehir'de 725, Esenler ilçesinde ise 315 yeni konutun inşaatına başlayacak. İhaleleri hafta başında tamamlanacak TOKİ İstanbul Esenler ve Başakşehir konut projelerinin satış bilgileri ise kısa bir süre sonra duyurulacak.  
 

Bu yazı 1311 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur