12 Eylül 2021
BAŞAKŞEHİR’DE ZAFER BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

BAŞAKŞEHİR’DE ZAFER BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Başakşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Resmi törenlerin ardından düzenlenen kortej yürüyüşüne ve Bahçeşehir Gölet’teki etkinliklere Başakşehirliler büyük ilgi gösterdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı Başakşehir’de coşkuyla kutlandı. Büyük Taarruz Zaferi’nin 99. yıl dönümündeki kutlamalar, Bahçeşehir Tören Alanı’nda çelenk koyma töreniyle başladı. Törene Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Garnizon Komutanı İstihkâm Albay Muharrem Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Necati Altuğ Şahin, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başakşehirliler marşlar eşliğinde yürüdü

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona eren törenin ardından Başkan Kartoğlu, Bahçeşehir Ek Hizmet Binasında tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu Muhsin Ertuğrul Sanat Merkezi’nde devam etti. Etkinliklerin bir sonraki durağı kortej yürüyüşü oldu. Bahçeşehir Ek Hizmet Binasının önünde toplanan Başakşehirliler, marşlar eşliğinde Bahçeşehir Gölet’te yapılacak olan etkinlik alanına yürüdü. Yürüyüşe Başkan Kartoğlu da katıldı. 

“30 Ağustos milletimizin zafer bayramıdır”

30 Ağustos’un gurur ve zafer günü olduğunu söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Sizlerle birlikte mutluluğun şehri Başakşehir’imizde bu coşkuyu paylaşmanın gururunu yaşıyorum. Çağlar açan çağlar kapatan, gittiği her yere huzur getiren bir milletin torunları olmaktan mutluluk duyuyorum. Ağustos ayı bizim için zafer ayıdır. 30 Ağustos, hür milletin şahlanışının günüdür. Bir milletin yeniden yükseliş günüdür. 30 Ağustos bizim kurtuluş zaferimizdir. Bu azmi yıllar geçse de aynı duyguyla yaşıyor, aynı duyguyla devam ettiriyoruz. Bu vesileyle milletimiz için, vatanımız için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

Bahçeşehir Gölet’te, Başakşehirliler için özel hazırlanan sahne şovları yapıldı. Işık gösterileri, bando konseri ve DJ performansı ile binlerce Başakşehirli, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

 

Bu yazı 1350 kişi tarafından görüntülendi.